základní část, 25. kolo
04.03.2017 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

PEC Zwolle - SBV Vitesse 3:1

Hráči Zwolle zvládli důležitý domácí zápas s favoritovým Vitesse a svého protivníka dokázali zdolat 3:1 hlavně díky povedené úvodní dvacetiminutovce, kde skórovali hned dvakrát. PEC se díky tříbodovému zisku posunul na dvanácté místo tabulky se sedmadvaceti body a znovu se oddálil sestupovým příčkám. Hosté se naopak po úspěchu v národním poháru nedokázali dostatečně zkoncentrovat a v Eredivisii jsou na osmé pozici.

Do utkání měli naprosto fantastický vstup domácí, když už se po deseti minutách dostali do vedení. Po přihrávce na pravou stranu převzal balón van Polen a poté zpětnou nahrávkou našel na hranici pokutového území nabíhajícího Mustafu Saymaka, jenž se přízemní střelou trefil přesně k pravé tyči. O osm minut později se Zwolle mohlo radovat z dvoubrankového vedení, pošesté v tomto ligovém ročníku skóroval dánský útočník Nicolai Brock-Madsen.

Ten využil dlouhého nákopu do pokutového území soupeře a poté přehlavičkoval vyběhnutého brankáře Tørnese z dvanácti metrů. Skákavý balón se ještě před brankovou čarou snažil zastavit Miazga, jenže bylo přeci jen příliš pozdě. PEC mohl zvýšit své vedení deset minut před přestávkou, kdy se po rohovém kopu Dannyho Holly probojoval k hlavičce Thomas a nakonec s pomocí země zamířil těsně nad horní tyčku.

Hostům svitla naděje na bodový zisk tři minuty po změně stran, svůj dvanáctý gól po návratu do Eredivisie vsítil kanonýr Ricky van Wolfswinkel. Osmadvacetiletý forvard využil střely Rashicy z dvaceti metrů a následného zákroku brankáře van der Harta, který vyrazil míč do strany. Dorážející van Wolfswinkel pak ve skluzu dopravil balón do sítě. Stejný hráč mohl dokonce vyrovnat za další tři minuty, jeho bombu z dvaceti metrů zlikvidoval van der Hart.

Vzápětí na druhé straně zahrozil po rychlém přečíslení Menig a svou tvrdou střelou trefil tyč. Domácí se opět dostali do dvoubrankového vedení v 55. minutě. K přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů se postavil Holla a svou výtečnou střelu umístil ke vzdálenější tyči za záda zkoprněného Tørnese.

V dalších minutách pokračovalo Zwolle v tlaku. Thomas nejprve pálil nad a poté jeho pokus brilantně zlikvidoval Tørnes. V 68. minutě dokonce skóroval Ehizibue, avšak branka nemohla být uznána kvůli ofsajdu. Zhruba čtvrthodiny před koncem mířil nad horní tyčku Warmerdam, v poslední minutě jeho velmi aktivní spoluhráč Thomas rozezvučel břevno. Domácí si za svůj perfektní výkon tříbodový zisk rozhodně zasloužili.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, vitesse.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele