základní část, 30. kolo
09.04.2017 14:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

PEC Zwolle - Feyenoord Rotterdam 2:2

Opravdu pořádně nečekanou ztrátu utrpěli fotbalisté Feyenoordu, kteří potvrdili, že ve Zwolle se jim dlouhodobě vůbec nedaří, a nedokázali tam v důležitou chvíli vyhrát ani na pátý pokus. A protože druhý Ajax v tomto kole nezaváhal, ztenčil se rozdíl mezi oběma týmy už jen na jeden bod. PEC naopak získal hodně cenný výsledek do boje o záchranu.

Rotterdamský celek může být rád alespoň z jedné skutečnosti. Na půdě svého protivníka totiž přerušil sérii čtyř porážek v řadě na hodně neoblíbeném MAC³PARK stadionu. Jenže i tak odjížděl domů hodně zklamaný. Bod je zkrátka pořádně málo. A o titul bude muset ve zbývajících čtyřech kolech opravdu tvrdě bojovat.

Domácí neměli v tomhle duelu vůbec co ztratit. Aktuálně se nacházejí v dolní polovině tabulky, pořád nemají jistotu záchrany, každopádně si o ní svým výkonem proti favoritovi určitě řekli. Především svým výtečným vstupem do utkání Feyenoord doslova zaskočili a záhy se ujali nečekaného dvoubrankového vedení.

Hned první vážnější akce Zwolle vyústila v úvodní trefu utkání. Mokhtar vysunul ze středu pole uvolnivšího se Meniga, ten v plné rychlosti upaloval dopředu, obešel jednoduše a hlavně účinně gólmana Jonese, který možná nepochopitelně vyběhl až příliš daleko z pokutového území, a následovalo snadné zakončení do prázdné brány.

Ve 13. minutě se svěřencům kouče Rona Janse podařilo prosadit podruhé. Holla načasoval svou exkluzivní kolmici do šestnáctky v opravdu pravý čas, jeho spoluhráč van Polen přebral balón na hranici ofsajdu a z blízkosti šajtlí překonal Jonese. Přece jenom se však hosté probudili a ve 26. minutě snížili stav.

Po krásném ťukesu na jeden dotek zkusil Berghuis levačkou propálit brankáře van der Harta na bližší tyčce a jeho záměr mu vyšel přesně tak, jak si představoval. A v 54. minutě byl již výsledek nerozhodný, znovu úřadoval Berghuis, jenž si z levé strany seběhl blíže do středu a zpoza vápna zamířil do dolního růžku van der Hartovy svatyně.

Feyenoord ještě mohl strhnout vítězství na svou stranu. V 68. minutě ostře vypálil Elia, avšak van der Hart se tentokráte v brance činil. Pak se po velkém závaru snažili prosadit během chvilky Kramer, Elia a Vilhena, ovšem ani jeden z nich balón za brankovou čáru nedotlačil. Na druhé straně v nastavení nebezpečně střílel Nijland, Jones ho ale vychytal.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad se Feyenoord nepokaká .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele