základní část, 14. kolo
26.11.2016 19:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

PEC Zwolle - FC Groningen 0:4

Fotbalisté Groningenu se postupně začínají dostávat do tempa a rádi by bojovali o pohárové příčky, nyní na půdě konkurenčního Zwolle předvedli naprosto skvělý výkon a odvezli si vysoké vítězství 4:0. V tabulce Eredivisie se prozatím posunuli na desáté místo se šestnácti body. Naopak PEC nedokázalo zvítězit již potřetí v řadě a podruhé za sebou prohrálo, v nizozemské nejvyšší soutěži kleslo na barážovou šestnáctou příčku se třinácti body.

Hosté vstoupili do utkání naprosto perfektně a už v 1. minutě se dostali do vedení. Po krásném centru za obranu od Jenssena se dostal k balónu Simon Tibbling a chladnokrevně z dvanácti metrů zamířil po zemi přesně ke vzdálenější tyči. Domácí mohli vyrovnat v polovině úvodního dějství, kdy střelu Ehizibueho z dvaceti metrů vyrazil brankář Padt před sebe k volnému Menigovi, ten však ve stoprocentní možnosti selhal a trefil jen ležícího Padta.

Ve 27. minutě mohl zvýšit vedení hostů Tom van Weert, po přihrávce Hateboera z pravé strany trefil v pádu z hranice brankového území bližší spojnici. Stejný hráč napravil spálenou tutovku o dvanáct minut později, kdy po dalším pasu Hateboera usměrnil balón elegantní patičkou ze tří metrů k levé tyči. Opakované záběry sice ukázaly, že se Hateboer nacházel v ofsajdu, nicméně branka platila a hosté tak vedli o dvě trefy.

Groningen pokračoval v ofenzivním pojetí hry i po změně stran. V 69. minutě dostal výbornou přihrávku za defenzívu Zwolle nabíhající Tibbling, jenže jeho ránu dokázal gólman van der Hart fantasticky vyrazit mimo tři tyče. Třetí gól hostujícího výběru přidal za dalších osm minut slovenský krajánek Albert Rusnák, jenž využil ukázkové kolmice od Mimouna Mahiho a nekompromisně se trefil z osmi metrů ke vzdálenější tyči.

Gólový účet sobotního zápasu uzavřel v 86. minutě Mahi. Ten po akci na pravé straně a následné nahrávce Hateboera vystřelil z pravého rohu pokutového území a naprosto famózně zamířil do vzdálenějšího horního rohu, jednalo se vskutku o nádherný gól. V nastaveném čase měl Groningen k dispozici pokutový kop po faulu van Polena oceněným žlutou kartu, jenže Rusnák tentokráte nemířil přesně, levou tyč minul o několik decimetrů.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele