základní část, 10. kolo
23.10.2016 12:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

NEC Nijmegen - SBV Vitesse 1:1

Fotbalisté Arnhemu nedokázali potvrdit úlohu favorita na půdě Nijmegenu a nakonec se rozešli se svým protivníkem smírně po výsledku 1:1. V tabulce nizozemské nejvyšší soutěže klesli na sedmé místo s patnácti body, na největší konkurenty však mají minimální ztrátu. Naopak NEC potvrdilo zlepšující se formu z poslední doby a potřetí ze čtyř utkání bodovalo, momentálně je ve středu tabulky na dvanácté příčce s deseti body.

Duel nebyl nijak zajímavý pro diváky, ti se všehovšudy dočkali pouze čtyř střel na branku v celém střetnutí. Hosté měli optickou herní převahu a od vedoucího gólu krátce před přestávkou se nikam netlačili. Nijmegen se nevzdal a snažil se vyrovnat, kýženého gólu se dočkal dvě minuty před koncem. V úvodní dvacetiminutovce se nic důležitého nestalo, oba celky měly velké problémy s rozehrávkou.

Šedý průměr tohoto zápasu oživila až úvodní šance domácího celku. Von Haacke se ve středu hřiště hezky otočil kolem protihráče a doběhl na hranici pokutového území, odkud tvrdě vypálil. Brankář Room se překvapit nenechal a jeho pokus pohotově vyrazil. Vitesse se dostalo do vedení z ničeho nic ve 38. minutě. Po rychlém přečíslení předložil van Wolfswinkel míč do strany nabíhajícímu Navarone Foorovi.

Ten zachoval chladnou hlavu a technickým pokusem obstřelil brankáře Delleho, balón zapadl přesně ke vzdálenější tyči. Po změně stran se hrálo z obou stran nervózněji, což dokumentuje moment ze 62. minuty. Na hřišti se strhla hromadná strkanice, kterou rozhodčí roztrhli až po několika desítkách sekund. Poté diváci nedovolili hostům rozehrát a hlavní sudí již volal hráče do kabin, teprve pak se situace uklidnila a mohlo se pokračovat.

V dalších minutách nevycházelo domácím téměř nic a jejich nadějné akce končily na výborné práci hostující defenzívy. Rozhodující okamžik se urodil v 88. minutě, kdy konečný výsledek nedělního střetnutí stanovil Dario Dumič. Po skvělém centru Fomitschowe z pravé strany vyskočil Dumič nejvýše do vzduchu a s pomocí země nakonec dopravil balón do sítě. Stínící Awoniyi se sice míče nedotkl, ale na gólu měl velký podíl.

Autor: Viktor Sandev / nec-nijmegen.nl, vitesse.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele