základní část, 19. kolo
22.01.2017 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - Roda JC 2:0

Hráči Nijmegenu zvládli úlohu favorita proti konkurenční Rodě Kerkrade a díky dvěma proměněným pokutovým kopům zvítězili 2:0. V tabulce se posunuli na deváté místo s pětadvaceti body a s letošním působením v Eredivisii mohou být prozatím spokojeni. Naopak hosté se po porážce propadli na poslední osmnácté místo tabulky se třinácti body, za sedmnáctým Go Ahead momentálně zaostávají o skóre.

Hosté nedokázali skórovat ani ve svém pátém utkání v řadě za sebou a svou sérii bez vstřelené branky tak protáhli už na 490 minut. NEC se dostalo do vedení v 7. minutě. První brance předcházela krásná akce na levé straně a následná přihrávka Gregora Breinburga na Rayhiho. Ten byl u brankové čáry jasně podražen Werkerem a rozhodčí okamžitě nařídil penaltu. K němu se postavil právě Breinburg a byl úspěšný.

Balón poslal po zemi přesně k levé tyči do protipohybu bezmocného brankáře van Leera. V dalších minutách se hrálo bez větších příležitostí a další důležitý moment byl k vidění až po změně stran. NEC totiž zahrávalo druhý pokutový kop v tomto duelu. Na levém křídle utekl Rayhi a kolmici uvolnil Kadiogla. Ten se prosmýkl podél brankové čáry a byl přistrčen střídajícím Ananouem, sudí van de Graaf znovu neváhal ani vteřinu.

Míč si na penaltový puntík opět postavil Breinburg a i v tomto případě byl úspěšný. Van Leer sice vystihl směr střely, jenomže na přesně umístěný přízemní pokus k tyči nedosáhl. Nijmegen mohl zvýšit své vedení v 71. minutě, kdy z přímého volného kopu střílel Fomitschow a jeho padavou střelu přes zeď odvracel van Leer s velkými problémy na roh. Roda postupem času více útočila, jenže až do samého konce se k ničemu nedostala.

Naopak sama mohla inkasovat ve třetí nastavené minutě. Na hranici pokutového území se dobře zorientoval Rayhi a nebezpečně vypálil z otočky po zemi. Van Leer vyrazil balón před sebe, k dorážce se vzápětí probojoval Mayi a v jasné pozici hlavičkoval příliš vysoko. Nijmegen v příštím kole zavítá na půdu vedoucího Feyenoordu a v Rotterdamu ho vskutku čeká těžká práce. Na Rodu čeká důležitý domácí souboj s konkurenčním Excelsiorem.

Autor: Viktor Sandev / nec-nijmegen.nl, rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele