základní část, 5. kolo
10.09.2016 19:45 CET
0 : 4
(0:4)

Reportáž

NEC Nijmegen - PSV Eindhoven 0:4

Fotbalisté PSV Eindhoven napravili minulou remízu s Groningenem a nyní na půdě Nijmegenu nedali domácímu výběru žádnou šanci na úspěch, po naprosto brilantním začátku utkání přehráli soupeře snadno 4:0. V tabulce se tak prozatím posunuli na vedoucí pozici se třinácti body, ovšem přeskočit je ještě může Feyenoord. NEC má v Eredivisii na kontě jedinou výhru a s pěti body mu patří dvanácté místo.

Favorit tohoto duelu si tak určitě zvedl sebevědomí před utkáním základní skupiny Ligy mistrů, kde vyzve na souboj španělské Atlético Madrid. Hosté se dostali do vedení ze své první vážnější příležitosti už ve 4. minutě, kdy se prosadil Bart Ramselaar. Ten se dostal k míči po sražené kolmici Luuka de Jonga, využil couvající obrany NEC a nakonec tvrdě vypálil ze čtrnácti metrů kolem brankáře Delleho. PSV se dostalo do dvoubrankového vedení za dalších šest minut.

Po pasu Luuka de Jonga z levé strany sice netrefil míč hlavou nabíhající Pröpper, ovšem ten skončil na kopačce Gastóna Pereira, jež z úhlu zblízka propálil padajícího Delleho. Definitivně po zápase bylo ve 20. minutě, třetí gól Eindhovenu vsítil Joshua Brenet. Celá akce opět začala na levém křídle, kde defenzíva Nijmegenu hodně hořela. Na následný pas od Pereiry si naskočil právě Bernet a hlavou umístil balón z osmi metrů pod horní tyčku.

Hosté zasadili Nijmegenu čtvrtý hřebíček do rakve o čtyři minuty později. Prosadit se dokázal autor dvou gólových asistencí Luuk de Jong. Tentokráte po chybě ve středu hřiště obdržel nahrávku za obranu od Pröppera a ukázkovým lobem překonal bezmocného Delleho. Ještě do poločasu mohl na druhé straně snížit Bikel, avšak zblízka nastřelil pouze nohy brankáře Zoeta. V nastaveném čase pak na druhé straně zahrozil Narsingh, Delle jeho bombu vyrazil.

Zhruba sedm minut po změně stran byl blízko k páté hostující trefě aktivní Narsingh, nyní po narážečce s Ramselaarem nedokázal z ostrého úhlu propálit hostujícího strážce. Závěrečná příležitost se zrodila v poslední minutě sobotního duelu. Po nenápadném centru z levé strany se dostal k míči nikým nehlídaný střídající Bergwijn, jenomže ten v zakončení zazmatkoval a z hranice brankového území nakonec pálil těsně vedle bližšího horního růžku.

Autor: Viktor Sandev / nec-nijmegen.nl, psv.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele