základní část, 25. kolo
05.03.2017 16:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

NEC Nijmegen - Heracles Almelo 3:1

Nijmegen po měsíci a půl předvedl asi svůj nejlepší výkon, a díky hladkému vítězství nad Heraclesem přerušil svou bídnou bilanci pěti porážek za sebou. I když to byl Samuel Armenteros, kdo poslal hosty do vedení, domácí otočili vývoj skóre na svou stranu. Střelecky se postupně prosadili Julian von Haacke, Michael Heinloth a Wojciech Golla.

Pomalu to vypadalo, že N.E.C. za chvilku bude přímo bojovat o holé přežití. Dostával se do výsledkové krize, teď ale jeho situace vypadá o dost lépe. Od sestupového pásma se vzdálil na rozdíl osmi bodů, v tabulce se vměstnal těsně právě za svého soupeře. Ten naopak po minulé porážce na Ajaxu znovu herně vůbec nepřesvědčil.

Domácí byli hladoví po úvodní brance už od úvodních minut. Neudržitelný byl především útočník Groeneveld, jenž se během úvodních pětadvaceti minut dostal hned do třech slibných šancí. Jenže hned v 1. a v 5. minutě ho vychytal celkově pořádně zaměstnaný Castro a ve 24. minutě z vyložené pozice mířil těsně mimo.

V tu chvíli už však hosté vedli po ojedinělé možnosti. Fomitschow v pokutovém území hrábl rukama zezadu do Kuwase, jenž se skácel k zemi, a rozhodčí van Boekel zapískal penaltu. Z té se snadno prosadil Armenteros, byť jí musel zahrávat nadvakrát, neboť napoprvé mu branka nebyla uznána kvůli předčasnému vběhnutí jeho spoluhráčů do vápna.

Hříšník této situace Fomitschow se nakonec zranil a předčasně opustil hrací plochu. A najednou jako by Nijmegen opravdu oživil. Ve 27. minutě se dočkal vyrovnaní, když na pravé straně unikl Heinloth, přihrál do šestnáctky na volného von Haackeho, jehož tečovaný pokus skončil přesně u tyčky. Castro se po míči jen ohlédl.

Netrvalo dlouho a rázem byli svěřenci kouče Petera Hybally na koni. Ve 33. minutě Burnet, zdařilý náhradník za Fomitschowa, z levé strany nacentroval do ohně, balón nakonec propadl k Heinlothovi, jenž svou dělovkou propálil Castra. Do přestávky ještě mohl náskok navýšit Groeneveld, nicméně hostující gólman odolal.

Domácí zlomili definitivně odpor soupeře v 69. minutě, kdy se po standardce i za přispění teče obránce Hoogmy prosadil Golla. Klub z Almela zkrátka neměl na to, aby dostal střetnutí alespoň do remízy. V podstatě svého protivníka vystrašil pouze v 53. minutě Kuwas, jehož centr z rohového čtvrtkruhu překvapivě skončil na břevně.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele