základní část, 21. kolo
04.02.2017 18:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

NEC Nijmegen - Go Ahead Eagles 1:2

Fotbalisté Go Ahaed Eagles konečně dokázali přerušit svou dlouhou sérii bez vítězství a po úspěchu 2:1 na půdě konkurenčního Nijmegenu tak dokázali naplno bodovat po osmi utkáních v řadě za sebou. V tabulce Eredivisie jsou sice stále poslední osmnáctí se šestnácti body, ovšem za Rodou Kerkrade zaostávají o skóre. Domácí NEC prohrálo podruhé za sebou, kvůli tomu klesli do dolní poloviny tabulky na desátou příčku s pětadvaceti body.

Nováček soutěže měl skvělý vstup do soutěže a během úvodních pětadvaceti minut se dostal do dvoubrankového vedení. Po hodině hry sice kuriózně přišel o vyloučeného Elvise Manua a v samém závěru zápasu inkasoval, nicméně o důležité vítězství již nepřišel. Hosté se prosadili ze své první vážnější akce po necelé čtvrthodině hry. Po přihrávce od Crowleyho se proti přesile probil Manu do šestnáctky soupeře a pak zamířil z osmi metrů ke vzdálenější tyči.

Neuběhlo ani třináct minut a Go Ahead vedlo o dva góly zásluhou Jarchina Antoniy. Ten obdržel unikátní kolmici za obranu od Chirivelly, na pravém křídle se díky rychlým nohám dostal až před brankáře Delleho a z úhlu ze šesti metrů ho krouceným pokusem obstřelil. Od této chvíle se hra hodně vyrovnala. Nijmegen se snažil dotáhnout krok, jenže hrou po zemi ani vzduchem se mu nedařilo překvapovat pozornou defenzívu protivníka.

Domácí ještě přitlačili po momentu z 63. minuty, kdy se předčasně do sprch pakoval střelec úvodního gólu Manu. Ten obdržel první žlutou kartu ještě v prvním poločase po zákroku na Duitse. Po hodině hry si snažil vymodlit pokutový kop v souboji s Dyrestamem, jenže až příliš ochotně se skácel k zemi, za simulování mu zkušený rozhodčí Kuipers udělil druhou žlutou a vzápětí červenou kartu. Ani tento moment sebevědomím Eagles nijak nezatřásl.

Hosté spoléhali na precizní obrannou hru a soupeře téměř nepouštěli ke své brance. Nijmegen zužitkoval svůj tlak ve druhé minutě nastavení. O střílený centr se postaral střídající Messaoud, který svým padáčkem orazítkoval břevno. Poté se balón odrazil na nohu zcela volného Jaye-Roye Grota a ten s přehledem rozvlnil síť, zaznamenal tak už svůj pátý gól v deseti odehraných duelech. Na více se však domácí favorit nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / nec-nijmegen.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele