základní část, 16. kolo
10.12.2016 18:30 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - ADO Den Haag 3:0

Fotbalisté Nijmegenu zvládli záchranářský souboj s konkurenčním Den Haagem na jedničku a díky skvěle zvládnutému prvnímu poločasu zvítězili celkem snadno 3:0. V tabulce Eredivisie se prozatím posunuli na jedenácté místo s osmnácti body a při další případné výhře se mohou dostat i do horní poloviny. Naopak ADO opět nedokázalo prolomit svou mizernou formu a utápí se v krizi, momentálně je až patnácté s pouhými čtrnácti body.

Domácí měli naprosto famózní vstup do utkání a po necelé čtvrthodině vedli už o dva góly. Otevřít skóre mohli v 5. minutě, kdy zaváhal brankář Šetkus. Ten tak dlouho otálel s rozehrávkou, až nahrál na nohu dotírajícího von Haackeho, jenže ten po špatném zpracování vůbec nedokázal zakončit. Nijmegen se přeci jen dostal do vedení o pět minut později, kdy svůj čtvrtý gól v sezóně vsítil třiadvacetiletý gabonský rodák Kevin Mayi.

Útočník NEC si naběhl na skvělou kolmici téměř z poloviny hřiště od Kadiogla a po sólu na levé straně zamířil naprosto ukázkově z dvanácti metrů do pravého horního rohu, brankář Šetkus se po míči natahoval marně. Neuběhly ani dvě minuty a domácí vedli o dvě branky. Po přímém volném kopu směřujícím na zadní tyč hlavičkoval Dumič před branku a tam vracející se Tyronne Ebuehi nešťastně zamířil taktéž hlavou do vlastní sítě do protipohybu Šetkuse.

V dalším průběhu měl Nijmegen stále navrch a rozhodující třetí trefu zaznamenal v předposlední minutě prvního poločasu. Autorem byl Mohamed Rayhi, jež po naprosto přesné kolmici do běhu od Mayiho zakončoval z levé strany z mírného úhlu po zemi kolem bezmocného hostujícího strážce. Po změně stran domácí kontrolovali průběh a soupeř už ani sám nevěřil, že si může odvézt jakýkoliv bodový zisk.

Na jeho herním projevu to bylo znát a naopak mohl ještě dvakrát inkasovat. Po necelé hodině hry byl blízko k druhému zápisu do střelecké listiny Mayi, který po několika odrazech nedokázal zblízka vyzrát na Šetkuše. Poslední velká možnost se urodila zhruba čtvrthodiny před koncem, když z dobrých pětatřiceti metrů napřáhl Bikel a jeho úctyhodná rána letěla jen o několik decimetrů mimo tři tyče, Den Haag se v závěru ani zdaleka nepřiblížil alespoň snížení.

Autor: Viktor Sandev / nec-nijmegen.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele