základní část, 29. kolo
05.04.2017 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Heracles Almelo - SBV Vitesse 0:1

Vitesse Arnhem dokázalo navázat na minulé vítězství proti Nijmegenu a tentokráte ve vyrovnaném střetnutí s Heracles zvítězilo nejtěsnějším poměrem 1:0. V tabulce Eredivisie se prozatím osamostatnilo na páté příčce s pětačtyřiceti body a za čtvrtým Utrechtem zaostává o bodů pět. Almelo naopak neprodloužilo svou šňůru čtyř ligových duelů bez porážky před vlastními fanoušky a v tabulce prozatím zůstává na devátém místě se čtyřiatřiceti body.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí a už ve třetí minutě se mohli dostat do vedení, když se na levé straně prosmýkl Kuwas, podél brakové čáry se dostal až před hranici brankového území a zpětnou nahrávkou vyzval ke skórování Armenterose. Ten pálil z první ze sedmi metrů k bližší tyči, ovšem brankář Room dokázal jeho pokus vyrazit do strany. V dalším průběhu tempo opadlo, hosté se z ničeho nic prosadili ve 43. minutě.

Jediný gól středečního zápasu vsítil Navarone Foor. Rashica využil zaváhání defenzívy soupeře, přihrávkou pod sebe uvolnil osamoceného Foora a ten se po zpracování levačkou náramně trefil ze čtrnácti metrů přesně ke vzdálenější konstrukci, gólman Castro se jen naprázdno proletěl vzduchem. Necelých deset minut po přestávce mohl vyrovnat Niemeijer, jeho dělovku z více jak pětadvaceti metrů zastavila až levá tyč.

Domácí si zkomplikovali situaci v 56. minutě. Robin Pröpper totiž obdržel první žlutou kartu o pět minut dříve, v inkriminovaný moment zcela zřetelně zatáhl za dres kanonýra Arnhemu van Wolfswinkela a po druhé žluté byl vyloučen. Heracles se však ani po tomto okamžiku nevzdalo a přesně po hodině hry zahrozil aktivní Kuwas, jehož dělovku směřující k pravé tyči odvrátil Room výborným způsobem na rohový kop.

Zhruba dvacet minut před koncem lapil Castro ránu Rashici z hranice šestnáctky, po následném zbrklém rozehrání mířil těsně nad horní tyčku Nathan. V poslední obrovské příležitosti se v 83. minutě objevil opět Kuwas, jenže po průniku na pravé straně nepřekonal z mírného úhlu vyběhnuvšího Rooma. Za další tři minuty se poměr sil na trávníku srovnal, taktéž po druhé žluté kartě musel předčasně odejít do sprch Kevin Diks. Ve zbývajícím průběhu se ale Heracles už na nic nezmohlo.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, vitesse.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele