základní část, 20. kolo
28.01.2017 19:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - PSV Eindhoven 1:2

Málem se na Polman Stadionu schylovalo k velkému překvapení, podobně jako tomu bylo už v loňském ročníku. Právě zářijová porážka z předminulého roku byla až doteď jediným neúspěšným výsledkem PSV na půdách soupeřů, kde od té doby v lize nikdy neprohrál. Nakonec Heracles přišel alespoň o bod tři minuty před koncem.

V uplynulém týdnu se hodně mluvilo o tom, zda-li Davy Pröpper nakonec neopustí svůj klub a nezamíří do ruského Zenitu. Ještěže vedení klubu s nikým žádný transfer neuzavřelo, možná že z půdy Almela by se totiž hráči nevraceli v úplně dobré náladě. Právě Nizozemec rozhodl v závěru zápasu svou hodně šťastnou trefou o povinné výhře.

Domácí zkraje nového kalendářního roku prohráli hned dvakrát a v tomhle souboji jednoduše neměli co ztratit. Svého protivníka se ovšem v žádném případě nezalekli. A už po deseti minutách hry se mohli ujmout vedení. Schwaab srazil v šestnáctce Armenterose a sudí Blom nařídil ze tento fotbalový přestupek pokutový kop.

Ačkoli Armenteros mířil poměrně slušně k tyčce, brankář Zoet se k jeho pokusu natáhl a míč vyrazil do bezpečí. Na druhé straně naopak o pár chvil později mohl skórovat Andrés Guardado, ovšem trefil jen břevno. PSV si až do konce poločasu vytvořil jakési pološance, držel více míč na kopačkách, nicméně prosadit se dokázal až po přestávce.

Willems unikl na levé straně, přihrál pak někam na hranici šestnáctky, kde se míč dostal k Ramselaarovi, a ten střelou od břevna, na kterou si gólman Castro dokázal sáhnout, načal účet. V 55. minutě se za Castrem třepotala síť ještě jednou, nicméně Pröpper se nacházel v ofsajdu, a vlastně stejně dopadl i L. de Jong, jenž rovněž zacílil jen z nedovolené pozice.

V 74. minutě se Heraclesu překvapivě podařilo srovnat stav. Kuwas z pravé strany poslal táhlý centr na zadní tyčku, tam našel Armenterose, který dělovkou z voleje propálil Zoeta. Nicméně celek z Eindhovenu strhl vítězství na svou stranu zásluhou Pröppera, jehož pokus zpoza vápna byl tečovaný jedním z domácích nešťastníků do brány.

Autor: Patrik Sandev / psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele