základní část, 17. kolo
18.12.2016 14:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - PEC Zwolle 3:0

Nedělní souboj mezi Heracles a Zwolle byl zajímavý hned z několika důvodů, k vidění byly dvě červené karty a urodilo se též mnoho gólových příležitostí. Z jasného vítězství se nakonec radovalo domácí Heracles, které zvítězilo 3:0, ovšem gólový rozdíl mohl být i mnohem vyšší. Domácí výběr se v tabulce posunul na deváté místo s jednadvaceti body, PEC naopak zůstává v pásmu sestupu a patří mu šestnáctá příčka se čtrnácti body.

První klíčový moment se zrodil krátce po odehrané čtvrthodině. Ve vyložené brankové možnosti stáhl Bart Schenkeveld k zemi unikajícího Kuwase a po přímé červené kartě byl vyloučen, navíc byl nařízen pokutový kop. K němu se postavil Samuel Armenteros a s přehledem zamířil k pravé tyči. Brankář van der Hart sice vystihl směr střely, ale na balón nakonec nedosáhl. O tři minuty později mohl na druhé straně vyrovnat Menig.

Ten obehrál několik protihráčů, jenomže v šestnáctce soupeře nedokázal propálit připraveného brankáře Castra. Zhruba deset minut před přestávkou se český krajánek v dresu Almela Jaroslav Navrátil snažil uvolnit Armenterose, který na balón o kousek nedosáhl. Následně se kubánský rodák už dostal k míči po nahrávce kapitána Brunse, jenže tentokráte mířil příliš vysoko. V samém závěru měl na kopačce druhý gól Almela Kuwas, jeho pokus však vykopl jeden z protihráčů z brankové čáry.

Také do druhého poločasu vlétli hosté s obrovskou chutí. Dvakrát se musel činit van der Hart, jenž naprosto famózně vychytal v obou případech Brunse, po necelé hodině hry chyběl Armenterosovi krok k zakončení do odkryté branky. Zwolle si ještě více zkomplikovalo situaci v 60. minutě. Ve slibně se rozvíjející akci zatáhl Bram van Polen za dres unikajícího Gosense a po druhé žluté kartě musel odejít předčasně do kabin, PEC tak hrálo pouze v devíti.

Almelo pojistilo své vedení v 78. minutě, kdy si na centr z pravého křídla od Pelupessyho naběhl Vincent Vermeij a hlavou zamířil ke vzdálenější tyči. Gólový účet tohoto střetnutí uzavřel za další tři minuty Daryl van Mieghem. Ten po sražené přihrávce od Kuwase vypálil z hranice pokutového území a trefil se naprosto náramně, balón zapadl přímo do vzdálenějšího horního rohu. Do poslední šance se probojoval Bruns, avšak čtvrtou trefu Heracles nepřidal, v jasné pozici přestřelil hostující branku.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele