základní část, 18. kolo
14.01.2017 19:45 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Groningen 1:4

Fotbalisté Groningenu navázali na úspěšný závěr uplynulého roku a tentokráte bez větších potíží zvítězili na půdě Heracles Almelo ve vysokém poměru 4:1. O svém tříbodovém zisku rozhodli především v závěrečné čtvrthodině první půle, kde během pouhých devíti minut skórovali hned třikrát. V tabulce Eredivisie se tak posunuli na deváté místo s třiadvaceti body, domácí výběr má na kontě o dva body méně a patří mu desátá pozice.

Do utkání přitom vstoupilo aktivněji Heracles, které se mohlo dostat do vedení už ve 13. minutě. Po pasu z pravého křídla se snesl balón na hranici brankového území přímo na hlavu Armenterose, který ve výborné pozici mířil těsně vedle vzdálenější tyče. V dalších minutách začalo na Polman Stadionu hustě sněžit, terén byl tak hodně těžký, nicméně hostům to příliš nevadilo. Do vedení se dostali přesně po odehrané půlhodině.

Po dlouhém nákopu brankáře Castra a následném hlavičkovém souboji nedokázal dobře zpracovat balón obránce Droste, k míči se probojoval Alexander Sørloth a na hranici ofsajdu vyzval ke skórování Mimouna Mahiho. Ten na pravé straně nezaváhal a levačkou přehodil vyběhnutého domácího strážce. Za další čtyři minuty zvýšil vedení hostujícího výběru Desevio Payne, jenž využil dobrého přenesení hry na pravé křídlo.

Po přihrávce od Bacuny vypálil Payne z dobrých dvaceti metrů a jeho přízemní střela zapadla přesně k vzdálenější tyči. Naděje Heracles na bodový zisk definitivně pohasly ve 39. minutě, třetí trefu Groningenu přidal Sørloth. Po rohovém kopu a několika odrazech se ocitl jednadvacetiletý norský útočník na pravé straně a ze šesti metrů zamířil k levé tyči mimo dosah Castra. Po změně stran si hosté s přehledem hlídali dostatečný náskok.

Svůj náskok navýšili v 87. minutě, když se podruhé v utkání prosadil Mahi. Skákavou střelu z pětadvaceti metrů vyrazil Castro pouze před sebe, dorážející Mahi přetlačil na hranici brankového území protihráče a zblízka po zemi rozvlnil síť. Almelo se přeci jen dočkalo alespoň čestného úspěchu o tři minuty později, po centru z levé strany a hlavičce te Wierika pálil z dvanácti metrů do levého horního růžku Daryl van Mieghem.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele