základní část, 24. kolo
26.02.2017 12:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Go Ahead Eagles - SBV Vitesse 1:3

Po dvou porážkách v řadě si Vitesse spravilo chuť na půdě o záchranu bojujícího Deventeru, na De Adelaarshorstu vyhrálo stejně jako v roce 2013 a 2015, a před semifinále KNV Bekeru nabralo zpátky ztracené sebevědomí v opravdu pravý čas. Go Ahead Eagles si připsalo svou patnáctou prohru v sezóně a zůstalo na barážové šestnácté pozici.

Byla to poměrně smolná uplynulá dvě kola pro arnhemský celek, jenž v tabulce vypadl z první sedmičky, zaručující alespoň play-off o Evropskou ligu. Další blamáž by zajisté ještě více oslabila jeho pozice, a to si svěřenci kouče Henka Frasera nemohli dovolit. Obzvláště ne proti spíše podprůměrnému protivníkovi Eredivisie.

Úvodní třetina tohoto střetnutí nenabídla vlastně vůbec nic. Vůbec první pokus na bránu vyslal van Wolfswinkel, ovšem nemířil přesně, za domácí se zastřeloval hned dvakrát Hendriks, nicméně ani on nebyl v koncovce úspěšný. Vlastně až 29. minuta, která s sebou přinesla úvodní branku, byla jakýmsi důležitým momentem.

Poskakující míč v pokutovém území nedokázali odvrátit do bezpečí ani Schenk, ani Ritzmaier, takže ve skluzu pak za záda brankáře Zwarthoeda zakončoval se štěstím van Wolfswinkel. Eagles do poločasu nedokázali na tuhle trefu najít vůbec žádnou odpověď a sedm minut po přestávce navíc inkasovali ještě jednou.

Rashica unikl podél pravé strany, počkal si na správný moment a našel ve slušné pozici van Wolfswinkela. Ten sice míč netrefil ideálně, každopádně za ním stál připravený Foor, jenž parádně zamířil placírkou k tyčce. Vitesse následně celkem bez problémů drželo pohodlný náskok, nepotřebovalo ani nijak heroický výkon na bránění příznivého výsledku.

Deset minut před koncem bylo definitivně rozhodnuto. Baker přistrčil balón do šestnáctky Rashicovi, ten se dostal do poměrně složitého úhlu, nicméně i tak jeho dělovka skončila v síti. Jen čestný úspěch zaznamenal Deventer dvě minuty před koncem, to když Crowley zpoza šestnáctky parádní technickou střelou překonal gólmana Rooma.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele