základní část, 26. kolo
11.03.2017 19:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Go Ahead Eagles - PSV Eindhoven 1:3

PSV Eindhoven dokázal potvrdit úlohu favorita na půdě zachraňujícího se Go Ahead a nakonec zvítězil 3:1, jeho tříbodový zisk se však nerodil lehce. Hosté se sice dostali pět minut před přestávkou do vedení, ovšem houževnatí domácí z kraje druhého dějství srovnali. O svém vítězství rozhodli dvěma brankami v závěrečné půlhodině. V tabulce Eredivisie zůstávají na třetím místě s osmapadesáti body o osm bodů za vedoucím Feyenoordem.

Go Ahead se naopak opět propadlo na poslední osmnácté místo s dvaceti body a za Den Haagem zaostává o dva body. PSV dokázalo vsítit gól už v 11. minutě, kdy se prosadil Pereiro, jenže branka nebyla uznána kvůli předchozímu nedovolenému zákroku jednoho z hostujících hráčů. O sedm minut později vypálil stejný hráč z hranice pokutového území a pravou tyč minul vskutku jen o pár centimetrů.

Pereiro pokračoval ve střelecké aktivitě i nadále a v polovině úvodního poločasu vypálil z levého rohu brankového území z mírného úhlu, brankář Zwarthoed vytěsnil balón na rohový kop. Domácí poprvé zahrozili necelých deset minut před výměnou stran, technická střela Antoniy letěla o půl metru na horní tyčku. Vzápětí se prodral až před gólmana Zoeta Elvis Manu, ale z mírného úhlu ho levačkou nepropálil.

Hosté otevřeli skóre sobotního zápasu ve 40. minutě, kdy dokázal proměnit pokutový kop Siem de Jong. Ten zachoval chladnou hlavu a Zwarthoeda poslal na druhou stranu, míč zapadl přesně k pravé tyči. Ve druhé nastavené minutě první půle se hnal do samostatného úniku Luuk de Jong, v závěrečné fázi si však příliš předkopl balón a vůbec nezakončil. Eagles odpovědělo ve 48. minutě, vyrovnávací trefu obstaral Manu.

Po krásné přihrávce na pravou stranu a následném vrácení před branku od Crowleyho zakončoval Manu snadno po zemi z hranice brankového území. Rozhodující moment se zrodil krátce po hodině hry, kdy po střílené přihrávce Ariase tečoval míč za záda brankáře Zwarthoeda skluzující Luuk de Jong. Gólový účet uzavřel v 85. minutě Andrés Guardado, jenž po rychlém přečíslení a nahrávce od Bergwijna zamířil z voleje přesně k levé tyči.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele