základní část, 30. kolo
08.04.2017 20:45 CET
1 : 4
(1:4)

Reportáž

Go Ahead Eagles - Heracles Almelo 1:4

Nováček z Go Ahead Eagles si výrazně zkomplikoval cestu za záchranou v nejvyšší soutěži, v domácím prostředí jasně podlehl Heracles 1:4 a v tabulce zůstává na poslední osmnácté pozici se třiadvaceti body. Jeho manko na sedmnáctou Rodu momentálně činí čtyři body. Hosté jsou naopak stále devátí se sedmatřiceti body a před desátým Groningenem jsou taktéž o čtyři body. O osudu sobotního duelu rozhodla úvodní čtvrthodina.

Již v 10. minutě poprvé zahrozil hostující kanonýr Samuel Armenteros, jehož netradiční zakončení po pasu Niemeijera skončilo v náručí brankáře Zwarthoeda. Klíčový okamžik nastal o dvě minuty později, po bombě Kuwase zahrál rukou před brankovou čarou Elvis Manu a za zabránění dosažení branky byl přímo vyloučen. K následnému pokutovému kopu se postavil Thomas Bruns a s přehledem skóroval střelou k levé tyči.

Za další tři minuty zvyšoval vedení hostujícího celku Armenteros, který po pokusu Kristoffera Petersona z hodně ostrého úhlu a následném zákroku Zwarthoeda zakončoval do odkryté branky po skvělém zpracování na prsa. Právě Peterson přidal třetí gól Almela po dvaceti minutách hry, když využil nedůrazu domácí defenzívy, balón si navedl blíže do středu a pak nechytatelně vypálil do pravého horního rohu za záda zkoprněného strážce Go Ahead.

Neuběhla ani minuta a domácí snížili, křížná přihrávka z pravého křídla propadla k Danieli Crowleymu a ten se ukázkově trefil do pravé šibenice. I v tomto případě se jednalo o nádherný gól. Ve 30. minutě mohl snížit na rozdíl jediné branky Locigno, nicméně gólman Castro odvrátil balón perfektním zákrokem na rohový kop. Poslední branka sobotního zápasu byla k vidění krátce před koncem první půle, hosté proměnili druhou penaltu.

Ta byla nařízena za zákrok Fischera na Gosense, domácí hráč k tomu obdržel žlutou kartu. Míč si postavil Armenteros a po tvrdé ráně mířil přímo k pravé konstrukci, Zwarthoed se hnul na opačnou stranu. Druhý poločas se spíše dohrával, Heracles zkušeně kontrolovalo velký náskok. V 71. minutě zakončoval nepřesně Armenteros, vzápětí na druhé straně mířil z přímého kopu do břevna Hendriks a Chirivellu vychytal Castro famózním zákrokem. Zhruba čtvrthodiny před koncem mohli hosté ještě přidat pátý gól, ale Niemeijer trefil břevno.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele