základní část, 10. kolo
22.10.2016 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Go Ahead Eagles - FC Twente 0:2

Fotbalisté Twente Enschede dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě nováčka z Go Ahead Eagles a po dvou předchozích remízách si na konto připsali cenný tříbodový zisk. Hosté zvítězili 2:0 a v tabulce Eredivisie se už posunuli na velmi solidní páté místo se sedmnácti body. Domácí výběr naopak po dalším neúspěchu klesl, do této chvíle posbíral pouze osm bodů a je až na šestnáctém barážovém místě. Twente bylo v celém zápase lepším výběrem.

Po úvodní nepříliš zajímavé půlhodině zahrozilo Enschede zásluhou Edeho, který si naběhl do pokutového území soupeře po nádherné kolmici, poté si však příliš překopl balón a zblízka padajícího brankáře Zwarthoeda nepřekonal. Ve 35. minutě byl ještě blíže vstřelení vedoucího gólu Bersant Celina, který po nádherné kombinaci a následné kolmici vystřelil z hranice šestnáctky a trefil vzdálenější tyč, od níž se balón odrazil k domácím hráčům.

Favorit tohoto střetnutí zužitkoval svůj tlak minutu před poločasovou přestávkou, kdy se trefil Yaw Yeboah. Ten využil skvělé práce Ünala na pravé straně a jeho následné přihrávky, pak tvrdě vystřelil z osmi metrů. Gólman Zwarthoed si sice na balón sáhl, ale v cestě do sítě mu už nezabránil. Hosté pokračovali v útočení i po změně stran, v 54. minutě střílel technicky Celina a zadní tyčku minul vskutku jen o pár decimetrů.

Go Ahead hrozilo velmi zřídka, ovšem v polovině druhého dějství bylo hodně blízko k vyrovnání. Po rychlém přečíslení vystřelil z dvaceti metrů Hendriks a jeho rána prošla mezi nohama jednoho z bránících protihráčů, nakonec kvůli jemné teči skončila o centimetry vedle pravé tyče. S přibývajícím časem muselo Go Ahead více riskovat a na defenzívu si už nedávalo tolik pozor, druhý gól Twente přidal v 89. minutě Celina.

Po kombinaci na jeden dotek byla zablokována střela Ünala, balón se následně odrazil k Celinovi a ten už bez větších potíží rozvlnil síť. Ve čtvrté nastavené minutě neudržel nervy na uzdě střídající hráč Eagles Jarchino Antonia, který se nechal naprosto zbytečně vyloučit. Hostující Thesker odkopával balón u rohového praporku a Antonia ho oběma nohama surově šlápl, obdržel tak přímou červenou kartu a musel předčasně odejít do sprch.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele