základní část, 24. kolo
26.02.2017 14:30 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - PSV Eindhoven 2:1

V jednom ze šlágrů celé jarní části sezóny uspěl domácí Feyenoord, který po hodně kuriózním gólu z 82. minuty zvítězil nejtěsnějším poměrem 2:1. V tabulce si tak udržel pětibodový náskok před druhým Ajaxem, naopak PSV po nedělní porážce má na svého rotterdamského soka manko jedenácti bodů a boj o titul se mu výrazně vzdálil. Duel rozhodl naprosto neuvěřitelný vlastní gól brankáře Jeroena Zoeta, který během chvíle obletěl celý svět.

Do důležitého zápasu lépe vstoupil domácí výběr. V 7. minutě po skvěle načasované kolmici za obranu se před Zoetem zjevil dánský ostrostřelec Jørgensen, ale z mírného úhlu hostujícího gólmana nepropálil. Za další dvě minuty se dostal Feyenoord do vedení zásluhou Jense Toornstry. Ten využil pohledné přízemní kombinace a následného rychlého úniku Kongoloa po levé straně, zpětnou přihrávku přetavil ve vedoucí gól střelou do pravého horního rohu.

V dalších minutách hrály oba celky naplno a bojovalo se o každý balón, gólová příležitost byla k vidění až necelých deset minut po změně stran. Po rohovém kopu z pravé strany se dostal k hlavičkovému pokusu Botteghin a mířil dobře k bližší tyči, ovšem Arias stojící na brankové čáře dokázal odhlavičkovat míč do bezpečí. Hosté srovnali z ojedinělé akce krátce po odehrané hodině, kdy se náramně trefil Gastón Pereiro.

Po přihrávce od Pröppera vystřelil Pereiro z dvaadvaceti metrů a jeho výtečná rána zapadla s pomocí levé tyče do sítě, brankář Jones se jen naprázdno proletěl vzduchem. V 65. minutě mohl domácím vrátit vedení Jørgensen, jenž z pravého křídla z mírného úhlu rozvlnil boční síť. O pět minut později byl ještě blíže ke vstřelenému gólu Berghuis, avšak z levé strany z deseti metrů pouze orazítkoval vzdálenější tyč. Eindhoven naposledy zahrozil v 79. minutě.

Podruhé v tomto utkání mohl skórovat Pereiro, jenže s fantastickým obranným zákrokem přispěchal na poslední chvíli Karsdorp a odvrátil balón na rohový kop. Nejdiskutovanější moment zápasu a pravděpodobně i celého letošního ročníku přišel o tři minuty později, kdy s naprostou přesností zafungovala branková technologie. Vše se odehrálo po rohovém kopu z levé strany a následné hlavičce Jan-Arieho van der Heijdena.

Zoet měl zakrytý výhled od clonícího Basaçikogla a předvedl fantastický zákrok. Nadvakrát vyrazil míč před sebe a poté ho jednoruč podržel přesně na brankové čáře. Vzápětí se ale dopustil nevídané chyby, když si balón opřel o svou hruď. Rozhodčí Bas Nijhuis okamžitě signalizoval branku, neboť míč kvůli pohybu Zoeta přešel brankovou čáru o několik milimetrů. Hráči PSV vehementně protestovali, ovšem Nijhuis zřetelným ukázáním na své hodinky prezentoval, že je gól regulérní. Eindhoven se na žádnou odpověď nezmohl a po závěrečném hvizdu vybuchl stadion De Kuip obrovskou vlnou radosti.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, psv.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele