základní část, 13. kolo
20.11.2016 16:45 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - PEC Zwolle 3:0

Fotbalisté Feyenoordu Rotterdam dokázali přerušit třízápasovou šňůru bez vítězství a nyní v lize v domácím prostředí dokázali porazit Zwolle celkem hladce 3:0. Před generálkou důležitého zápasu Evropské ligy na půdě Manchesteru United si tak určitě zvedli sebevědomí, v tabulce Eredivisie se udrželi na vedoucí pozici s dvaatřiceti body o dva body před druhým Ajaxem. PEC naopak po pěti utkáních poprvé prohrálo a je na čtrnácté příčce se třinácti body.

Po nepříliš zajímavé úvodní polovině prvního poločasu se do vyložených příležitostí začali dostávat domácí. Ve 25. minutě po parádní uličce Jørgensena pálil z pravé strany velmi tvrdě kapitán Dirk Kuijt, jeho ránu dokázal brankář van der Hart odvrátit na rohový kop. Po následném rohovém kopu od Vilheny zakončoval aktivní Jørgensen a domácího strážce překonal, nicméně na brankové čáře zakročil na poslední chvíli jeden z bránících hráčů.

Domácí zužitkovali svůj tlak ve 39. minutě, kdy otevřel skóre kapitán Kuijt. Po hezké kombinaci na pravé straně odcentroval před branku Jens Toornstra a hlavičkující Kuijt usměrnil balón hlavou z hranice brankového území přesně ke vzdálenější tyči. Domácí mohli navýšit svůj náskok pět minut po přestávce, kdy to na levé straně skvěle udělal Elia, od brankové čáry odcentroval na hlavu Jørgensena a ten ve stoprocentní možnosti mířil vedle.

Po necelé hodině hry se výjimečně ozvali také hosté, když tvrdě po zemi vypálil van Polen a zadní tyč minul jen o několik decimetrů. Feyenoord pojistil svůj náskok v 71. minutě po nádherné kombinaci na jeden dotek, na konci akce stanul Karim El Ahmadi a povedenou ranou zamířil z dvaadvaceti metrů přesně k pravé tyči, gólman van der Hart se jen naprázdno proletěl vzduchem. Definitivně rozhodnuto bylo za dalších pět minut.

Třetí gól rotterdamského celku přidal Toornstra, jenž po zpětné přihrávce od Kuijta vystřelil z dobrých pětadvaceti metrů a naprosto famózně napnul síť u levé tyčky, van der Hart se za tímto neskutečným projektilem pouze ohlédl. Zwolle mohlo alespoň snížit zhruba pět minut před koncem nedělní dohrávky, jenomže po přímém volném kopu Holly minul balón bližší šibenici o několik centimetrů.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele