základní část, 31. kolo
16.04.2017 14:30 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Utrecht 2:0

Feyenoord Rotterdam zvládl nesmírně důležitý zápas s konkurenčním Utrechtem a po vítězství 2:0 se udržel na vedoucí pozici se šestasedmdesáti body o bod před konkurenčním Ajaxem. Do konce sezóny zbývají tři kola a domácí výběr jistě bude doufat v zaváhání AFC proti PSV, na jehož půdu zavítá nadcházející neděli. Rotterdamský celek se poprvé prosadil ihned po změně stran, gólovou pojistku přidal necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem.

Svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta dokázali napravit minulé zaváhání na půdě Zwolle po výsledku 2:2 a znovu se s nimi počítá na sto procent, v příštím kole sehrají další klíčovou bitvu na půdě Vitesse Arnhem. Utrecht naopak nedokázal prodloužit svou dlouhou šňůru bez porážky a tentokráte byl v ofenzivě téměř neškodný, i tak se v tabulce Eredivisie udržel na čtvrté příčce s třiapadesáti body a před šestým Vitesse je o bodů pět.

První poločas probíhal v hodně opatrném duchu, domácí tvořili hru a snažili se najít recept na výborně organizovanou defenzívu protivníka, hrozili hlavně ze střední vzdálenosti. Jinak se ale fanoušci na stadionu De Kuip spíše dočkali mnoha nepřesností v rozehrávce a též vázl i rychlý přechod na útočnou polovinu. Příznivci domácího klubu se dostali do extáze tři minuty po přestávce, vedoucí branku Feyenoordu vsítil Jens Toornstra.

Ten využil načechraného pasu z pravé strany a následného prodloužení hlavou od Jørgensena. Vzápětí si na hranici pokutového území všiml lehce vyběhnutého gólmana Jensena a z první ho chytře přeloboval. Hostující strážce si sice na balón sáhl, jenže v cestě do sítě mu již nezabránil. Od tohoto momentu se favorit nedělního zápasu ještě více soustředil na obranu, FC se i přes veškerou snahu k ničemu neprobojoval.

Naopak gólovou jistou přidal v 80. minutě Eljero Elia, třicetiletý forvard skóroval podeváté v této sezóně nejvyšší nizozemské soutěže. Po nahrávce od Kongola se opřel do balónu z levého rohu pokutového území a z otočky se naprosto parádně trefil k zadní konstrukci, Jensen neměl nejmenší šanci zasáhnout. Utrecht v příštím kole přivítá zachraňující se Rodu Kerkrade a pokusí se definitivně stvrdit své čtvrté místo.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad se Feyenoord nepokaká.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele