základní část, 26. kolo
12.03.2017 14:30 CET
5 : 2
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - AZ Alkmaar 5:2

Šlágr 26. kola zcela přesvědčivě ovládl domácí Feyenoord, který Alkmaaru nasázel pět branek a dokázal tak napravit předchozí nepovedené vystoupení s městským rivalem ze Sparty. V tabulce Eredivisie si udržel čtyřbodový náskok před druhým Ajaxem a osmibodový před třetím PSV. AZ naopak prohloubil svou současnou krizi, v základní hrací době nevyhrál ani na sedmý pokus a v tabulce klesl na šestou pozici s osmatřiceti body.

Rotterdamský favorit měl naprosto skvostný vstup do zápasu a už v 11. minutě se dostal do vedení zásluhou kanonýra Nicolaie Jørgensena. Ten v nedělním utkání vstřelil hattrick a v tabulce střelců celé Eredivisie je v jasném vedení s osmnácti brankami. Hned z první vážnější akce dokázal skórovat po parádní kolmici Karsdorpa, v pádu pak po zemi usměrnil balón ke vzdálenější tyči a ten se odrazil od konstrukce do sítě.

Za dalších deset minut zvýšil vedení Feyenoordu Jens Toornstra, jenž využil zpětného sklepnutí od Jørgensena a ze čtrnácti metrů nekompromisně propálil brankáře Krula. Po půl hodině to mohlo být již o tři trefy a znovu u toho byl Jørgensen. Ten po štiplavé střele Berghuise a zákroku Krula stanul sám před hostující brankou, jenže ve stoprocentní pozici zbrkle mířil nad horní tyčku. Domácím se podařilo potřetí skórovat až v 59. minutě.

Uklidňující trefu přidal hvězdný kapitán Durk Kuijt, který po obloučku z pravého křídla a následné prodloužené hlavičce Jørgensena zamířil z mírného úhlu přímo k zadní tyči. Za další tři minuty hosté přeci jen vykřesali naději na bodový zisk, přímý volný kop z levé strany od střídajícího dos Santose usměrnil hlavou k bližší tyči Derrick Luckassen - 3:1. Zhruba čtvrthodiny před koncem pálil z hranice šestnáctky Nieuwkoop, ale Krula nepřekonal.

Definitivně rozhodnuto bylo v 80. minutě, kdy pokutový kop proměnil Jørgensen. Ten byl nařízen za stažení Luckassena právě na dánského forvarda, šestadvacetiletý hráč pak snadno usměrnil míč po zemi do protipohybu strážce AZ. Stejný hráč dovršil hattrick za další dvě minuty, když po nahrávce od Toornstry obešel zbytečně vyběhnutého Krula a se štěstím přidal pátý gól svého týmu. V nastaveném čase pak korigoval výsledek Wouter Weghorst po samostatném sólu téměř přes polovinu hřiště.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele