play off o Evropskou ligu - semifinále - odvety
20.05.2017 18:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

FC Utrecht - SC Heerenveen 2:1

Utrecht dokázal stvrdit postup do závěrečné fáze kvalifikace o Evropskou ligu doma proti Heerenveenu a porazil ho 2:1, tento výsledek mu po první jasné výhře 3:1 s přehledem stačil. I tentokráte mnohem lépe zvládl první poločas a už v něm rozhodl, když vsítil oba dva góly. SC sice krátce po odehrané hodině hry snížil, jenže na více se nezmohl a potvrdil tak své trápení v jarní části sezóny. FC ve čtvrtek zavítá na půdu Alkmaaru. Domácí hráli od samého začátku opatrně, nepouštěli se do bezhlavého útočení a hlídali si dostatečný náskok z prvního duelu. Hosté naopak hráli na riziko a snažili se co nejdříve vsítit úvodní branku. Již ve 3. minutě mohl Utrecht zužitkovat rychlé přečíslení, kdy z hranice pokutového území vypálil Ayoub a brankář Mulder odvracel míč jednoruč na rohový kop. O šest minut později zahrozil na druhé straně Larsson. Ten se po krásné kombinaci dostal do samostatného úniku, avšak v tváří tvář proti gólmanu Jensenovi neuspěl. Výsledek se měnil přesně po odehrané půlhodině. Prosadil se Ramon Leeuwin, jenž po rohovém kopu z levé strany od Ayouba a podskočení jednoho z hostujících hráčů trefil balón z voleje a z jedenácti metrů ho uklidil přesně k pravé tyči za záda stojícího Muldera. Za další dvě minuty neproměnil stoprocentní příležitost aktivní Ayoub. Ve 38. minutě se domácí přeci jen dočkali druhé trefy, obrovské hrubky se dopustil Mulder. Ten svým nepovedeným výkopem vyzval ke skórování Richaira Živkoviče, který přetlačil bránícího protihráče a vzápětí přízemní střelou ze čtrnácti metrů procedil míč do sítě mezi nohama padajícího strážce Heerenveenu. Hostům svitla malá naděje na úspěch v 61. minutě, kdy snížili z pokutového kopu. Ten byl nařízen za faul Janssena na unikajícího Larssona, k zahrání penalty se postavil Reza Ghoochannejhad. Íránský útočník touto šancí nepohrdl a poslal Jensena na druhou stranu. V polovině druhé půle se Mulder zaskvěl proti ráně Živkoviče, čtvrthodiny před koncem přestřelil Ayoub horní tyčku jen o několik decimetrů. V závěrečné desetiminutovce zvonily tyče po ranách domácího Baraziteho a hostujícího Ødegaarda, výsledek se tedy neměnil.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele