základní část, 21. kolo
05.02.2017 16:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - SC Heerenveen 1:0

Ze sedmé příčky na čtvrtou, takový posun zaznamenali fotbalisté Utrechtu, kteří díky jediné brance Andrease Ludwiga, jenž se nakonec nechal ještě vyloučit, vystřídali v tabulce na této pozici právě svého soupeře. Heerenveenu se znovu nedařilo v útoku a už potřetí v řadě neskóroval. Také on dohrával zápas o deseti bez potrestaného Sama Larssona.

Přes dvacet minut trvalo, než se někdo propracoval do nějaké střelecké příležitosti. Van der Meer našel z levé strany dlouhým pasem do šestnáctky Zivkovice, který se ocitl sám před brankářem Mulderem, ovšem z blízkosti zamířil jen vedle brány. Nakonec to Utrechtu nemuselo tolik vadit, o pár chvil později se již gólově prosadil.

Po neúspěšném rohovém kopu se k míči na pravé straně dostal Amrabat, který poslal přihrávku do vápna na Ludwiga, a ten i z těžkého úhlu prostřelil Muldera mezi nohama. Hosté se do šancí začali dostávat zhruba po půlhodině hry, jejich trápení v útoku ale ve 33. minutě jen potvrdil Ghoochannejhad, jehož pokus skončil hodně mimo.

To o tři minuty později bylo před brankou domácích naopak hodně rušno, Thorsby totiž na bližší tyčce i z krkolomné pozice dokázal tečovat centr z rohového čtvrtkruhu, a balón skončil na brankové konstrukci. A v nastavení prvního dějství se po centru z levé strany od Zeneliho propracoval k hlavičce Bijker, ovšem prostor mezi třemi tyčemi taktéž minul.

V 51. minutě fríský celek pokračoval v cestě za vyrovnáním, nicméně Larssonův pokus zpoza vápna nemohl gólmana Jensena výrazněji překvapit. O šest minut později se do ještě lepší pozice propracoval Kobajaši po krásném ťukesu s Larssonem, jenže jeho zakončení postrádalo především razanci, a tak Jensen znovu pohotově zasáhl.

Po čtvrthodině hry mohl naopak náskok navýšit Zivkovic, jenže úplně prázdnou bránu trestuhodně přestřelil. A pak už na řadu přišla jen vyloučení. Frustrovaný Larsson v 83. minutě zbytečně podrazil Labyada a po druhé žluté kartě a následné červené se pakoval ze hřiště. A v 87. minutě Ludwig přišlápl na zemi Ödegaarda a taktéž on nedohrál.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele