základní část, 16. kolo
11.12.2016 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - Heracles Almelo 2:0

Hráči Utrechtu potvrdili dobrou formu z poslední doby a tentokráte v domácím prostředí přehráli Heracles po výsledku 2:0. Z předchozích osmi utkání tak vybojovali velmi solidních osmnáct bodů a tabulkou Eredivisie se posunuli už na šesté místo se čtyřiadvaceti body. Heracles naopak nedokázalo navázat na předchozí bodové zisky a nachází se na začátku druhé poloviny tabulky s osmnácti body, konkrétně je desáté.

Domácí začali hodně zostra a poprvé zahrozili již ve druhé minutě, kdy po hrubce defenzívy Almela převzal balón Janssen a jeho tvrdá rána mířící doprostřed branky pořádně zaměstnala gólmana Castra. Po necelé čtvrthodině hry měl Utrecht ještě větší příležitost skórovat. Centr Janssena z levé strany dokázal Sébastien Haller posunout za obranu na Živkoviče, který vypálil z voleje po zemi a Castro fantasticky nohou vyrazil míč nad svou branku.

Utrecht se dočkal zaslouženého vedení krátce po odehrané půlhodině. Po rohovém kopu z levé strany se ocitl míč v chumlu hráčů a Mike te Wierik nešťastně zamířil nad gólmana Castra přímo pod horní tyčku, balón se odrazil od zad bránícího hráče. O pět minut později mohlo být s hostujícím celkem ještě hůře. Na další rohový kop si naskočil Haller a Castro se opět vyznamenal famózním zákrokem, poté dorážející Barazite trefil na brankové čáře jednoho ze stojících protihráčů.

Ve druhé nastavené minutě vystřihl parádní nůžky Leeuwin, nicméně Castro zkrotil tento pokus v rukavicích. Po změně stran se hrálo o něco opatrněji, další možnosti se urodily až v závěrečných dvaceti minutách. V 74. minutě zakončoval akrobaticky přes protihráče Haller a z první orazítkoval břevno, ihned na to si na druhé straně připsal těžký zákrok gólman Jensen, střelu z hranice pokutového území brilantně vytáhl na horní tyčku.

Utrecht rozhodl o svém vítězství v 85. minutě, kdy byl po souboji te Wierika s Hallerem nařízen pokutový kop. K němu se postavil právě francouzský ostrostřelec Haller a bez větších potíží rozvlnil síť. O pět minut později se snesla na Heracles další pohroma. Tim Breukers totiž ve vyložené brankové příležitosti poslal k zemi Živkoviče a za zmaření obdržel přímou červenou kartu. V nastavení ještě Ayoub nechal vyniknout Castra ranou pod břevno, výsledek se už ale neměnil.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele