základní část, 30. kolo
09.04.2017 14:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - FC Twente 3:0

Utrecht pokračuje ve skvělých výkonech na konci základní části tohoto ročníku Eredivisie a nyní díky výbornému druhému poločasu přehrál na domácím stánku velkého konkurenta z Twente po výsledku 3:0. V tabulce si tak upevnil čtvrtou pozici s třiapadesáti body a před pátým Arnhemem disponuje čtyři kola před koncem pětibodovým náskokem. Twente je i přes prohru sedmé s dvaačtyřiceti body a ještě se bude muset prát o kvalifikaci Evropské ligy.

Domácí se mohli dostat do vedení již ve 4. minutě. V samostatném úniku se ocitl Gyrano Kerk a snažil se obejít brankáře Marsmana. Vzápětí se s ním dostal do kontaktu a Utrecht se dožadoval odpískání pokutového kopu, ovšem píšťalka rozhodčího zůstala němá. Hostující brankář se musel vytáhnout s parádním zákrokem v nastavení první půle, kdy po přímém volném kopu Ayouba z dvaceti metrů odvrátil balón jednoruč na rohový kop.

Po hodině hry vyrazil strážce Enschede střelu Labyada z hranice pokutového území do strany. Akce vzápětí pokračovala a Marsman po další ráně z úhlu vytěsnil míč s vypětím všech sil na svou bližší tyč. Domácí výběr se dočkal zaslouženého vedení v 62. minutě. Po centru Nacera Baraziteho z pravého křídla se v šestnáctce soupeře uvolnil Kerk a nikým nehlídán hlavičkoval ze sedmi metrů kolem bezmocného strážce Twente.

Za další tři minuty to bylo o dvě branky, tentokráte si oba aktéři předchozího momentu vyměnili role. Kerk poslal přihrávku na pravou stranu a Barazite razantním pokusem z mírného úhlu překvapil Marsmana u bližší tyče. Hosté se mohli vrátit do hry o bodový zisk v 69. minutě, avšak Celina v tváří tvář proti gólmanu Jensenovi neuspěl. Domácí výběr uzavřel brankový účet nedělního střetnutí zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Po hezké akci středem hřiště nahrál Ayoub na pravé křídlo nabíhajícímu Richairu Živkovičovi, jenž zachoval chladnou hlavu. Z deseti metrů obstřelil Marsmana a míč skončil u levé konstrukce. Utrecht v příštím kole zavítá na půdu vedoucího Feyenoordu a určitě se dá očekávat nesmírně zajímavé utkání, Twente přivítá na vlastním stadionu trápící se Nijmegen.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele