základní část, 19. kolo
22.01.2017 12:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - AFC Ajax 0:1

Už předem se dalo očekávat, že Ajax na půdě nepříjemného Utrechtu čeká opravdu hodně těžká práce. Stadion Galgenwaard nemá dlouhodobě vůbec obvykle, nevyhrál tam už čtyřikrát v řadě, přitom tři body byly prakticky povinností po sobotní výhře Feyenoordu. Až sedm minut před koncem dokázal změnit bezbrankové skóre Lasse Schöne.

Díky tomuto vydřenému vítězství ztrácí amsterdamský celek na titul stále jen, v uvozovkách, pět bodů. Ačkoli prakticky po celou dobu držel míč daleko více na svých kopačkách, nějaký větší tlak na soupeře nevyvíjel. Nakonec ale jako by zafungovalo kouzlo trenéra Petera Bosze, který údajně v Utrechtu ještě nikdy v životě neprohrál.

Chvilku trvalo, než se Ajax propracoval do nějaké větší příležitosti. El Ghazi, jenž je údajně na odchodu z klubu, se snažil skórovat střelou z voleje, levačkou však soupeřovu bránu jen o malinký kousek minul. Na druhé straně se dostal do velké možnosti Zivkovic ve 29. minutě, jenže ten z blízkosti ve skluzu trefil jen břevno.

V závěru poločasu chtěl Jensena překvapit Ziyech, míč letěl hodně neposedně a nevyzpytatelně, a nadělal domácímu brankáři opravdu spoustu problémů. V 61. minutě měl Ajax asi dosavadní největší možnost dostat se do vedení. Younes trefil v pokutovém území protivníkovu ruku a rozhodčí Kuipers nařídil pokutový kop.

Jenže Schöne těžkou situaci nezvládl a z bílého puntíku nasměroval svůj pokus pouze těsně nad břevno. V 81. minutě odmítli vstřelit branku domácí, střídající Troupée totiž z vyloženě pozice trestuhodně přestřelil, a naopak na druhé straně hosté rozhodli. Schöne napravil neproměněnou penaltu a táhlou ránou do šibenice překonal Jensena.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele