základní část, 28. kolo
02.04.2017 16:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Twente - Go Ahead Eagles 1:2

Hráči Go Ahead Eagles způsobili šok na závěr 28. kola v Enschede, kde proti Twente senzačně zvítězili 2:1 a oživili své šance na záchranu. Díky tříbodovému zisku poprvé po šesti kolech se posunuli na předposlední sedmnácté místo se třiadvaceti body o skóre před poslední Rodu Kerkrade, nicméně i tak je čeká hodně tuhý boj v závěru sezóny. Domácí si naopak zkomplikovali boj o čtvrté místo a momentálně jsou sedmí s jednačtyřiceti body.

Twente si navíc s tímto soupeřem pokazilo velmi dobrou bilanci vzájemných zápasů, když po pěti výhrách z šesti utkání teprve podruhé prohrálo. Nedělní duel byl od samého začátku hodně vyrovnaný a první půle až téměř do samého konce prakticky nenabídla žádnou vážnější příležitost. Teprve v poslední minutě Enschede zužitkovalo mírnou herní převahu ve vedoucí gól, který vsítil jeho tradiční turecký ostrostřelec Enes Ünal.

Ten se trefil počtrnácté v letošním ročníku Eredivisie po hezké akci na pravém křídle a následné vodorovné přihrávce od Jensena před prázdnou branku, kde už měl teprve devatenáctiletý útočník snadnou úlohu a zblízka ze šesti metrů usměrnil balón do sítě. Po změně stran začali hosté mnohem více bojovat a vyrovnávací trefy se dočkali v 53. minutě zásluhou Sama Hendrikse, jenž letos dokázal skórovat již posedmé.

V tomto případě využil milimetrového pasu Marcela Ritzmaiera z levého křídla a na hranici brankového území nikým neatakován uklidil balón k bližší tyči mimo dosah gólmana Marsmana. Za dalších třináct minut bylo v hostujícím táboře ještě veseleji, průběh totiž z ničeho nic otočil hrdina klání Ritzmaier. Třiadvacetiletý rakouský záložník hostující v kádru nováčka z věhlasného PSV zaznamenal druhý gól v této sezóně Eredivisie.

Po faulu domácího družstva se postavil k přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů, obstřelil zeď a jeho skákavý pokus zapadl k pravé tyči, Marsman se natahoval marně. Twente jako by bylo tímto momentem opařeno a až do závěrečného hvizdu se k žádné výraznější možnosti nedostalo. Ve vloženém 29. kole bude chtít toto zaváhání odčinit se silným PSV, Go Ahead se pokusí o další senzaci v Rotterdamu proti vedoucímu Feyenoordu.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele