základní část, 13. kolo
20.11.2016 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Twente - FC Utrecht 1:1

Fotbalisté Utrechtu dokázali vybojovat na půdě Twente cenný bod i přesto, že už od 9. minuty hráli v oslabení, a dokonce mohli převrhnout misky vah na svou stranu. Oba góly byly k vidění již v prvním poločase, po změně stran se výsledek neměnil. Domácí Twente Enschede je v tabulce na šesté pozici s dvaceti body, hosté doposud posbírali o tři body méně a nacházejí se na sedmém místě. Utkání rozhodně nepostrádalo náboj a ani atraktivitu.

Hned první důležitý moment byl k vidění po necelých deseti minutách, kdy se po dlouhém nákopu za obranu dostal k balónu Ünal a těsně před hranici pokutového území byl stažen Ramonem Leeuwinem. Rozhodčí nejprve ukázal na pokutovou značku, pak ale nařídil přímý volný kop a Leeuwina vyloučil za zmaření vyložené brankové příležitosti. Domácí mohli zužitkovat výhodu o pět minut později, ale Únal pálil jen do náruče brankáře Ruitera.

Twente se přeci jen dočkalo vedení v polovině úvodního dějství, kdy po dlouhém nákopu Bijena z poloviny hřiště přeloboval Hidde ter Avest vyběhnutého brankáře Ruitera ze šestnácti metrů a otevřel tak gólový účet zápasu. Nicméně hosté na sebe nenechali s vyrovnáním příliš dlouho čekat, o čtyři minuty později se totiž prosadil Richairo Živković, který zakončil pohlednou akci svých spoluhráčů probíhající na pravé straně.

Balón se pak po závaru dostal na hranici pokutového území, odkud tvrdě vypálil Ayoub, brankář Marsman vyrážel před sebe a dorážející Živkovič uklidil míč hlavou z hranice brankového území do sítě. Domácí se mohli znovu dostat do vedení pět minut po přestávce, kdy mezi dvěma obránci vypálil z otočky Únal a Ruiter tečovanou střelu fantasticky zneškodnil. V 56. minutě promarnil obrovskou příležitost Celina.

Po přihrávce od střídajícího Seyse zívala před Celinou prázdná branka, jenže ten ji z jasné pozice trestuhodně netrefil. Další možnosti se zrodily v samém závěru utkání. Nejprve v 89. minutě po přiťuknutí od Mokotja pálil ve vyložené šanci Yeboah a trefil boční síť, ve druhé nastavené minutě se po přečíslení dostali k několika dobrým střelám také hosté, ovšem ani jeden z pokusů se nakonec mezi tři tyče nevešel.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, fcutrecht.nl,

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele