základní část, 34. kolo
14.05.2017 14:30 CET
3 : 5
(1:4)

Reportáž

FC Twente - FC Groningen 3:5

Groningen dokázal v posledním kole základní části zvládnout divoký zápas s konkurenčním Twente a nakonec ho zdolal 5:3, díky tomuto výsledku si zajistil účast v dodatečné kvalifikaci Evropské ligy. Na kontě totiž má třiačtyřicet bodů a v Eredivisii obsadil osmou příčku o skóre před Heerenveenem a Heracles. Ensechede vybojovalo o dva body více a zakončilo sezónu na sedmé pozici, ovšem kvůli zákazu startu v evropských pohárech se kvalifikace nezúčastní.

Groningen se už ve středu utká s Alkmaarem, první zápas odehraje doma. V nedělním duelu se dostal do vedení po necelých dvou minutách hry, kdy se po několika odrazech probojoval k míči na pravé straně pokutového území Bijl a adresoval ho křižně ke vzdálenější tyči, kde měl skórující Brian Linssen snadnou úlohu. Domácí na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouhou čekat, v 19. minutě totiž skóroval Dylan George.

Ten si u přední tyče naskočil na rohový kop Mateusze Klicha z levého křídla a povedenou hlavičkou usměrnil mí k pravé konstrukci. Nicméně za dalších šest minut vrátil hostům vedení Oussama Idrissi, po nahrávce od Mahiho si posunul balón blíže do středu a pak nádherně vypálil z hranice pokutového území přesně do pravého horního rohu. Idrissi hýřil aktivitou také v následujícím průběhu, o čtyři minuty později skóroval podruhé v tomto duelu.

Jednalo se téměř o identický gól, akorát s tím rozdílem, že po nepovedeném odkopu soupeře obral protihráče o balón a pak ho z osmnácti metrů opět napálil do pravé horní šibenice. Groningen přidal definitivní pojistku dvě minuty před přestávkou, tentokráte po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval v předbrankovém prostoru Mahi a nešťastník Stefan Thesker poslal hlavou míč do sítě do protipohybu bezmocného brankáře Marsmana - 1:4.

Také po změně stran ani jeden celek nepolevil a urodily se další příležitosti, domácí se vrátili do hry v 65. minutě. Po nařízeném pokutovém kopu za faul Bacuny na Trajkovskiho si postavil míč Klich a penaltu s přehledem proměnil, gólman Padt se hnul na opačnou stranu.

Nicméně z následného protiútoku vrátil hostům tříbrankové vedení střídající Alexander Sørloth, jenž si naběhl do brankového území na milimetrový pas Davidsona a hlavou neměl problém skórovat - 2:5. Twente přeci jen ještě snížilo v 85. minutě po trefě nejlepšího klubového střelce Enese Ünala, ale na více se již nezmohlo.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele