základní část, 33. kolo
07.05.2017 14:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - PSV Eindhoven 1:1

PSV Eindhoven nedokázal navázat na předchozí vítězství s Ajaxem a tentokráte pouze remizoval na půdě Groningenu v poměru 1:1, kvůli ztrátě tak definitivně přišel o naději na druhé místo a tedy i Ligu mistrů. Před posledním kolem má na kontě třiasedmdesát bodů a je tedy třetí, v příštím ročníku bude začínat ve 3. předkole Evropské ligy. Domácí FC naopak zřejmě nebude hrát evropské poháry, v tuto chvíli je desátý se čtyřiceti body.

Groningen měl skvělý vstup do nedělního zápasu a do vedení se dostali již v 11. minutě. Po rychlém přečíslení přihrál Bacuna na střed nabíhajícímu Mimounu Mahimu a ten střelou z dvaceti metrů zamířil přesně k pravé konstrukci, brankář Zoet se po míči natahoval marně. Po čtvrthodině hry se musel vytáhnout s famózním zákrokem gólman Padt, když jednoruč vytáhl nebezpečnou hlavičku z osmi metrů nad horní tyčku.

V 19. minutě zaváhal v zakončení hostující van Ginkel a neprostřelil dobíhajícího obránce, deset minut před přestávkou se vyznamenal Zoet proti střele zblízka. Ve 40. minutě se skvěle uvolnil Arias, avšak jeho střílený centr nikoho ze spoluhráčů nenašel. Čtyři minuty po změně stran obdržel přihrávku z levé strany čerstvý Hendrix a z otočky z dvanácti metrů tvrdě vypálil, ovšem Padt byl pozorný a vyrazil míč do strany.

Hosté nakonec zaslouženě vyrovnali po necelé hodině hry, když po fantastické přízemní kombinaci a závěrečném centru Bergwijna vytěsnil Padt balón pouze nad sebe a jiný střídající hráč Sam Lammers pak hlavou snadno rozvlnil síť. V 65. minutě vypálil stejný hráč z hranice pokutového území a Padt výborně zasahoval, za dalších devět minut strážce FC inkasoval po rohovém kopu. Gól PSV však nebyl uznán kvůli viditelnému faulu na bránícího Bacunu.

Svěřenci trenéra Phillipa Cocuho v závěrečné desetiminutovce sevřeli svého protivníka na vlastní polovině a snažili se rozhodnout. V 81. minutě se opět vyznamenal Padt proti tvrdé ráně Bergwijna, poslední velká příležitost se urodila o sedm minut později. Tentokráte Padt zlikvidoval i technický pokus Lammerse směřující ke vzdálenější tyči a rozhodně byl ústřední postavu tohoto utkání. Na závěr sezóny se PSV utká se Zwolle a Groningen s Twente.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele