základní část, 31. kolo
16.04.2017 14:30 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

FC Groningen - PEC Zwolle 5:1

Groningen potvrdil skvělou bilanci vzájemných zápasů s konkurenčním Zwolle a na vlastním stánku Euroborg ho deklasoval vysoko 5:1, tři branky vsítil již v úvodním poločasu. Díky cennému tříbodovému zisku si prakticky zajistil účast v příštím ročníku Eredivisie a přiblížil se vytoužené horní polovině tabulky, momentálně je desátý s šestatřiceti body. PEC po minulé senzační remíze 2:2 s vedoucím Feyenoordem zklamal a je třináctý s dvaatřiceti body.

V úvodní desetiminutovce se hrálo z obou stran velmi opatrně, do první příležitosti se dostali hosté ve 12. minutě. Po levé straně se probojoval do pokutového území soupeře průbojný Mokhtar a poté mířil ke vzdálenější spojnici tyčí, kterou vskutku minul jen o vlásek. Z následného protiútoku šel do vedení Groningen, skóre nedělního střetnutí otevřel Brian Linssen. Ten si po rychlé akci na pravém křídle vyměnil balón s Mimounem Mahim.

Vzápětí obdržel finální přihrávku do předbrankového prostoru a chladnokrevně po zemi uklidil balón ke vzdálenější tyči. Za dalších pět minut zvyšoval vedení FC právě Mahi, který si naběhl na skvělou křížnou nahrávku Idrissiho na zadní tyč a pak bez větších potíží rozvlnil síť. S nadějemi hostujícího klubu na bodový zisk to vypadalo ještě hůře ve 38. minutě, po rohovém kopu z pravé strany se podruhé v tomto duelu prosadil Linssen.

Šestadvacetiletý záložník se uvolnil na hranici brankového území a pohotovou hlavičkou uklidil míč přímo k levé konstrukci, brankář van der Hart byl naprosto bezmocný. Zwolle vsítilo svůj jediný gól po necelých šedesáti odehraných sekundách ve druhém dějství, po rohovém kopu od Warmerdama se prosadil čtyřiadvacetiletý dánský ostrostřelec Nicolai Brock-Madsen, jenž v brankovém území usměrnil míč lehkou tečí k pravé tyči.

Groningen ale okamžitě odpověděl a opět se dostal do tříbrankového vedení v 53. minutě. Také svůj druhý gól v nedělním zápase přidal Mahi, jenž si po pasu od Drosta zpracoval balón na prsa, v souboji jeden na jednoho přetlačil protihráče a pak levačkou pokořil padajícího van der Harta. Gólový účet tohoto souboje uzavřel v 88. minutě střídající Ajdin Hrustič, když vypálil z dvaadvaceti metrů a jeho skákavá rána zapadala přesně k levé tyčce.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele