základní část, 29. kolo
05.04.2017 19:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - NEC Nijmegen 2:0

V souboji dvou trápících se týmů byl nakonec úspěšnější domácí Groningen, který dosáhl na tříbodový zisk poprvé od poloviny ledna a po dvanácti ligových zápasech mohl konečně slavit. Navíc se mu tento úspěch velmi hodí do boje o záchranu, v tabulce Eredivisie prozatím poskočil na desáté místo s třiatřiceti body. Naopak Nijmegen zřejmě bude muset bojovat o setrvání v soutěži až do samého konce, momentálně je čtrnáctý s osmadvaceti body.

Přitom NEC zahrozil jako první hned ve 2. minutě, kdy po přesném pasu Breinburga převzal balón unikající Rayhi, ale na poslední chvíli ztratil rychlost a byl čistě odzbrojen skluzem. Po čtvrthodině hry se dostal stejný hráč do samostatného úniku a stanul sám před brankářem Padtem, dokonce mu udělal kličku, ovšem nakonec ho zblízka nepřekonal. Domácí z ničeho nic prorazili přesně po půl hodině hry, gólový účet středečního duelu otevřel Mimoun Mahi.

Třiadvacetiletý záložník obdržel přihrávku od Juninha Bacuny, po levé straně se dostal do šestnáctky soupeře a poté přízemním pokusem k bližší tyči překonal gólmana Delleho. Stejný hráč mohl zvýšit vedení svého výběru ve 37. minutě, jenomže tentokráte mířil o pár decimetrů vedle levé konstrukce. Do druhé půle vstoupil aktivněji FC. Ve 48. minutě mu nebyla uznána branka kvůli ofsajdu, ihned na to nevyužil přímého volného kopu z hranice šestnáctky.

Po hodině hry kroužil Groningen okolo pokutového území soupeře, odkud nakonec vypálil Linssen a brankář Delle musel předvést výborný zákrok. Po následné protiakci měl na kopačce vyrovnání střídající Grot, avšak z první z deseti metrů napálil balón trestuhodně zhruba o půl metrů vedle vzdálenější tyče. Definitivně rozhodnuto bylo v polovině druhého dějství, o nádhernou střelu z pětadvaceti metrů se postaral Bacuna a trefil se náramně k levé konstrukci, Delle absolutně neměl nárok.

Stejný hráč byl blízko svému druhému gólu v 71. minutě, tentokráte napálil ze standardní situace bližší tyč. Vzápětí Bacuna po přihrávce od Mahiho opět zahrozil, proti jeho tvrdé ráně zasáhl fantastický Delle a odvrátil balón na rohový kop. Nijmegen s přibývajícím časem již hodně riskoval a v nastaveném čase mohl upravit skóre Linssen, nicméně po učebnicové kolmici nevyzrál zblízka na vyběhnutého Delleho.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, nec-nijmegen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele