základní část, 24. kolo
25.02.2017 18:30 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

FC Groningen - FC Utrecht 2:3

Hráči Utrechtu dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě konkurenčního Groningenu a po vítězství 3:2 si upevnili čtvrté místo v tabulce o tři body před pátým Alkmaarem. Jejich vítězství se však vůbec nerodilo lehce, v poločase totiž prohrávali 0:2. Nicméně po změně stran vběhli na hřiště naprosto vyměnění a za necelou půl hodinu otočili vývoj ve svůj prospěch. Domácí nedokázali zvítězit pošesté v řadě a jsou na jedenácté příčce.

Přitom do utkání vstoupili naprosto skvěle, už ve 4. minutě je poslal do vedení Brian Linssen. Ten využil skvělé práce Hiarieje na pravém křídle a následném centru před branku, poté hlavou zamířil do protipohybu brankáře Jensena přesně k pravé tyči. Groningen se mohl dostat do dvoubrankového vedení po necelé čtvrthodině hry, jenomže Mahi prováhal ideální možnost k zakončení a jeho pokus byl tečován na rohový kop.

V 19. minutě se ocitl v tisíciprocentní šanci Linssen, ovšem svůj druhý gól nepřidal, když zblízka nepřekonal fantastického Jensena. Z následné protiakce byl Utrecht blízko k vyrovnání, avšak zcela osamocený Kerk orazítkoval hlavou pouze levou tyčku. Domácí celek zvýšil své vedení v poslední minutě prvního poločasu. Podruhé v zápase skóroval Linssen, jenž po nákopu Davidsona z půlky přetlačil protihráče a chladnokrevně zamířil k pravé tyči.

Do druhé půle lépe vstoupili hosté a naději na bodový zisk vykřesali v 54. minutě. Na rohový kop Yassineho Ayouba z pravé strany si naskočil Sébastien Haller a nekompromisní hlavičkou z brankového území rozvlnil síť. Po necelé hodině hry našel Mahi svým pasem skluzujícího Jenssena a ten branku trestuhodně netrefil. Vzápětí po střele Linssena z ostrého úhlu poskakoval balón na brankové čáře soupeře, ale gól z toho nakonec nebyl.

Necelých dvacet minut před koncem vystřelil z dobrých třiceti metrů Larsen a Jensen musel perfektním zákrokem vytěsnit balón nad horní tyčku. Hosté srovnali z ničeho nic v 79. minutě, kdy po přihrávce Labyada tvrdě vystřelil Giovanni Troupée a z pravé strany se ukázkově trefil do bližšího horního rohu. Za další tři minuty rozhodl o výhře Utrechtu Ayoub, jenž po přihrávce od Kerka chytře přehodil gólmana Padta a míč skončil u vzdálenější tyče. A když v samém závěru neuspěl Mahi proti Jensenovi, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele