základní část, 10. kolo
23.10.2016 14:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Groningen - AZ Alkmaar 2:0

Alkmaar i nadále prohlubuje svou krizi, kterou započal v 7. kole. Nyní nedokázal uspět ani na půdě do této chvíle trápícího se Groningenu a kvůli dvěma inkasovaným brankám v úvodním dějství nakonec prohrál 0:2. Momentálně zaznamenal už šest zápasů v řadě bez vítězství, na úspěch čeká od konce září, tedy více než měsíc. Naopak FC zvítězilo teprve podruhé v sezóně a doufá, že se blýská na lepší časy. V Eredivisii se posunulo na třináctou příčku s devíti body.

Hosté nevstoupili do nedělního zápasu v dobrém rozpoložení a bylo na nich vidět, že jim téměř nic nefunguje. Groningen toho dokázal využít již v 18. minutě, kdy vstřelil úvodní branku. Z první vážnější akce se prosadil Brian Linssen. Po pasu Hateboera z pravé strany proletěl balón šestnáctkou až ke vzdálenější tyči, kde se do něj z mírného úhlu opřel právě Linssen. Brankář Rochet sice ještě vyrazil míč do tyče, od ní se však již odrazil za jeho záda.

Od tohoto momentu hráli domácí v mnohem větší pohodě a soupeře k ničemu nepouštěli, v poslední minutě úvodního dějství se objevil ve velké možnosti Hateboer. Ten se po rychlé akci dostal ke střele z ostrého úhlu, dobře postaveného Rocheta nepropálil. FC zvýšilo svůj náskok ve druhé nastavené minutě, autorem gólu byl Tom van Weert, jež si naskočil na povedený pas Linssena z levé strany a hlavou zamířil přímo do levého horního rohu.

Po změně stran favorit tohoto duelu přidal na obrátkách a snížit mohl krátce po odehrané hodině, ovšem Bel Hassani trefil z nadějné pozice pouze boční síť. S přibývajícím časem muselo AZ více riskovat a v 80. minutě mohlo inkasovat potřetí. Po autovém vhazování přetlačil Hateboer bránícího Tila a po zemi vystřelil k levé tyči, kterou minul vskutku jen o pár decimetrů. Diváci se v samém závěru dočkali ještě jedné velké šance.

V páté nastavené minutě mohl počtvrté ze tří utkání skórovat hostující Mühren, jenže po pasu z pravé strany netrefil balón hlavou ideálně a ze čtyř metrů osamocen mířil příliš vysoko. Alkmaar se pokusí svou nelichotivou bilanci přerušit v příštím kole na půdě Den Haagu, naopak Groningen by rád navázal na tento úspěch na půdě předposledního Tilburgu.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele