základní část, 19. kolo
21.01.2017 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Sparta Rotterdam 1:1

Hráči Alkmaaru nedokázali potvrdit úlohu favorita proti nováčkovi ze Sparty Rotterdam a v domácím prostředí uhráli pouze nerozhodný výsledek 1:1. V celém utkání byli lepším výběrem a ještě čtyři minuty před koncem vedli, ovšem hosté srovnali zásluhou Mathiase Pogby. AZ je v tabulce stále na pátém místě s dvaatřiceti body a je o skóre za čtvrtým Heerenveenem, Spartě patří třináctá pozice s osmnácti body.

Do zápasu vstoupili aktivněji hosté a poprvé zahrozili v 6. minutě, ovšem nebezpečný centr Floranuse z levého křídla nedokázal nikdo ze spoluhráčů zachytit. V polovině úvodního dějství musel být poprvé v pohotovosti brankář Sparty Kortsmit, který s velkými problémy vyrážel skákavou ránu ze střední vzdálenosti. Po necelé půl hodině hry se na levé straně uvolnil Spierings a našel před brankou van Moorsela, jenže v pádu zakončoval mimo branku.

Následně se až do konce úvodního dějství nic vážného nepřihodilo, do druhé půle vlétl Alkmaar s mnohem větší agresivitou a začal se dostávat do gólových příležitostí. Nejprve ve 49. minutě vystřelil po efektivním zpracování na prsa Wuytens, jeho kroucený pokus z velké dálky minul vzdálenější tyčku zhruba o půl metru. Domácí vsítili svůj jediný gól sobotního střetnutí v 54. minutě, kdy se poprvé v letošní sezóně Eredivisie prosadil Derrick Luckassen.

Ten využil nadýchaného přímého volného kopu Tankoviče z levého křídla, na hranici brankového území si udělal dostatek místa a nakonec zakončoval hlavou přesně k zadní tyči mimo dosah Kortsmita. O dvanáct minut později mohl pojistit náskok domácích aktivní Tankovič, který zahrával další standardku. Tentokráte mířil pod břevno z hranice šestnáctky, nicméně Kortsmit dokázal famózním zákrokem jednoruč odvrátit balón na rohový kop.

V závěrečné dvacetiminutovce Sparta přidala a blízko k vyrovnání byla v 72. minutě. Po krásné zpětné přihrávce pálil z pokutového území z deseti metrů Verhaar, jeho přízemní střela z voleje však orazítkovala jen pravou tyč. Rotterdamský celek se dočkal vyrovnacího gólu v 86. minutě, svou premiérovou trefu v nizozemské nejvyšší soutěži zaznamenal Pogba. Ten přišel na hřiště teprve o šest minut dříve a po pasu van Moorsela předskočil v brankovém území protihráče, poté hlavou zblízka pokořil bezmocného brankáře Rocheta.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, soccerway.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele