základní část, 21. kolo
04.02.2017 19:45 CET
2 : 4
(1:3)

Reportáž

AZ Alkmaar - PSV Eindhoven 2:4

Ani dvě branky Freda Fridaye nepomohly Alkmaaru k nějakému bodovému zisku v souboji s favorizovaným PSV. Domácí zaspali samotný začátek utkání a museli dohánět už dvoubrankové manko. Do poločasu se gólový rozdíl mezi oběma týmy nakonec nezměnil a bylo tomu tak vlastně i na konci celého střetnutí.

Hosté si prostě ani na půdě tohoto vždy nepříjemného protivníka jednoduše nemohli dovolit zaváhat, pokud chtějí i nadále držet alespoň nějaký kontakt s titulem. Potvrdili, že v poslední době mají slušný střelecký apetit, a již podruhé v novém roce skórovali čtyřikrát v jednom utkání. Jejich sok mimochodem utrpěl svou druhou porážku v řadě.

Eindhovenský celek začal hodně zostra a už ve 13. minutě se radoval z vedení. Héctor Moreno uvolnil na levé straně Willemse, ten to zkusil individuálně, dvěma elegantními kličkami se zbavil svých strážců a pohotově zakončil. Jen o tři minuty později se Willems trefil znovu, to když svůj přízemní pokus usměrnil přesně k tyči.

AZ se podařilo korigovat jen o chvilku později. PSV vzadu opravdu hodně mizerně rozehrál, balón zachytil Jahanbakhsh, jenž ho pár vteřin na to přistrčil na Fridaye, a ten takovou nenápadnou střelou na bližší tyčku překonal zkoprnělého brankáře Zoeta. Čtyři minuty před koncem první půle pak padla ještě jedna branka.

Po standardce se o ní postaral Gastón Pereiro, jemuž míč do vyložené střelecké pozice sklepl hlavou L. de Jong, a Uruguayec nikým nehlídaný nemohl v koncovce zaváhat. Alkmaar ve druhém poločase nevyvinul na soupeře nějaký velký tlak. Mužstvo kolem trenéra Phillipa Cocuho poměrně bez problémů drželo pohodlný náskok.

Domácí měli vlastně po nadějích v 71. minutě, protože Wuytens se nechal po druhé žluté kartě a dodatečné červené vyloučit. V deseti pak svěřenci trenéra Johna van den Broma inkasovali počtvrté, centr z pravé strany od van Ginkela zužitkoval ve skluzu L. de Jong. Jen slabou náplastí pak byla pro Alkmaar snižující trefa Fridaye z 85. minuty.

Autor: Patrik Sandev / psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele