základní část, 24. kolo
26.02.2017 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - PEC Zwolle 1:1

Alkmaar se nedokázal oklepat ze čtvrtečního debaklu od francouzského Lyonu, kdy inkasoval hned sedmkrát a na ligové scéně podruhé za sebou nepotvrdil úlohu jasného favorita. Tentokráte se rozešel smírně se Zwolle a alespoň bod zachraňoval až zhruba deset minut před koncem. V tabulce Eredivisie se tak nachází na pátém místě se sedmatřiceti body o tři body za čtvrtým Utrechtem. PEC je momentálně na třinácté pozici s třiadvaceti body.

Domácí poprvé zahrozili v 10. minutě, kdy se na levém křídle uvolnil Garcia a bleskově hledal před brankou nabíhajícího kapitána Weghorsta, ovšem ten balón ve skluzu netrefil a následně zasáhl gólman van der Hart. O osm minut později se postavil k přímému volnému kopu z dobrých třiceti metrů Garcia a skvěle mířil do levého horního rohu, který minul jen o několik decimetrů. V dalších minutách hosté výborně bránili, domácí zahrozili ve 41. minutě.

K další standardní situaci se postavil aktivní Garcia a i tentokráte nescházelo k úvodní brance příliš mnoho. Balón se po přímém volném kopu z hranice šestnáctky stáčel pod břevno, avšak van der Hart předvedl fantastický zákrok jednoruč a odvrátil nebezpečný pokus nad břevno. Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté a blízko vedení byli necelé dvě minuty po změně stran. Po chybné rozehrávce domácích se dostal k míči Brock-Madsen, obešel i brankáře Krula, ale s výtečným obranným zákrokem přispěchal na poslední chvíli van Eijden.

Obránce Alkmaaru dokázal odvrátit balón na rohový kop, po jeho zahrání se již Zwolle mohlo radovat. Po odraženém pasu mířícím na přední tyč se do balónu opřel nabíhající Ryan Thomas a svou nechytatelnou pumelici z deseti metrů usměrnil přesně k pravé tyči, Krul se stačil pouze ohlédnout. Od této chvíle začali hosté ještě intenzivněji bránit, do dvoubrankového vedení se mohli dostat po necelé hodině hry.

Alkmaar vyrobil další velkou hrubku v rozehrávce, k míči se dostal Brock-Madsen a zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Meniga. Ten vystřelil z první po zemi, avšak Krul brilantním způsobem vyrazil míč ke svému spoluhráči. O remíze 1:1 rozhodl v 81. minutě střídající Fred Friday. Po zhruba deseti minutách strávených na trávníku využil výborné práce Garciy a po následné nahrávce z levé strany neměl se zakončením do prázdné branky větší problémy.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele