základní část, 14. kolo
27.11.2016 14:30 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Heracles Almelo 5:1

Hráči Alkmaaru dokázali navázat na úspěch s irským Dundalkem a po vysoké výhře 5:1 nad Heracles se začínají vracet do ztracené formy. O svém vítězství rozhodli již v úvodních pětadvaceti minutách hry, kdy vsítili hned tři branky. Na konci úvodního dějství navíc neproměnili pokutový kop, ovšem příliš jim to vadit nemuselo. Domácí se dostali v tabulce na čtvrté místo se čtyřiadvaceti body, Almelo je jedenácté s patnácti body.

AZ vedlo už v 5. minutě z první vážnější příležitosti, kdy po krásné kombinaci našel Rienstra zpětnou přihrávkou před brankou nabíhajícího Roberta Mührena a ten zblízka zamířil mezi nohy gólmana Castra. Favorit mohl zvýšit svůj náskok krátce po odehrané čtvrthodině, jenže Johansson neuspěl v tváří tvář proti brankáři Castrovi, ten famózním zákrokem prozatím udržel naděje Heracles na bodový zisk.

Nicméně ve 21. minutě již inkasoval podruhé, po rohovém kopu z pravé strany od Bel Hassaniho hlavičkoval na hranici brankového území Wouter Weghorst a zamířil přímo do pravého horního rohu - 2:0. Za další čtyři minuty skóroval podruhé v zápase Mühren, když si naběhl na pas Hapse z levého křídla a s přehledem zamířil do odkryté svatyně. O čtyři góly to mohlo být v poslední minutě první půle, domácí totiž zahrávali pokutový kop.

Ten byl nařízen po kontaktu Gosense s Johanssonem, balón si následně postavil Weghorst, ale exekuci vůbec nezvládl a balón poslal vysoko nad horní tyčku. Ihned po změně stran se do listiny střelců mohl zapsat Haps, avšak po jeho střílené přihrávce a následném zákroku Castra zvonila tyč, nakonec z toho byl rohový kop. Hosté se vrátili do hry o bodový zisk v 52. minutě, z penalty totiž skóroval Samuel Armenteros.

Druhý pokutový kop v tomto střetnutí byl nařízen po zákroku Vlaara na Armenterose, sám faulovaný pak s přehledem uklidil míč k pravé tyči do protipohybu brankáře Rocheta. V dalším průběhu se musel dvakrát vytáhnout s brilantními zákroky Castro, který vychytal Hapse i Bel Hassaniho, v 73. minutě však inkasoval počtvrté. Po přihrávce z pravé strany a následné teči Johanssona pálil do bližšího horního rohu střídající Dabney dos Santos. Konečnou podobu výsledku stanovil v nastaveném čase jiný střídající hráč Alireza Jahanbakhsh, jenž se náramně trefil z dvaceti metrů do pravé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele