play off o Evropskou ligu - finále - 1. zápas
25.05.2017 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Utrecht 3:0

Alkmaar se skvěle připravil na dodatečnou kvalifikaci o Evropskou ligu a potřetí v řadě nedal svému soupeři šanci, rozjetý Utrecht tentokráte hladce přehrál v poměru 3:0 a výraznou měrou se přiblížil k účasti v evropských pohárech v příštím ročníku. První dvě branky se mu podařilo vsítit za zhruba půl hodiny hry, třetí trefu vstřelil zhruba po dvaceti minutách ve druhé půli. Hosty tak čeká v odvetě velmi obtížný úkol.

Utrecht až do tohoto duelu držel sérii pěti výher v řadě za sebou, ovšem tentokráte nebyl produktivní a naopak soupeř hrál ve velké pohodě. AZ se dostal do vedení ze své první vážnější příležitosti krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se prosadil Joris van Overeem. Ten po dlouhém nákopu gólmana Krula, vyhraném hlavičkovém souboji a překrásné kolmici od Stengse stanul v tváří tvář proti brankáři Jensenovi a po zemi z deseti metrů rozvlnil síť.

Ve 30. minutě mohl mírný favorit čtvrtečního střetnutí vést o dvě branky, po další výborné přihrávce do pokutového území soupeře střílel technicky Dabney dos Santos, Jensen však dokázal jeho pokus zneškodnit. Neuběhly ani dvě minuty a domácí si vytvořili dvoubrankový náskok po vlastní brance Yassinho Ayouba, který po dobré práci Stengse na pravém křídle a patičce dos Santose nešťastně tečoval balón kolem Jensena k levé konstrukci.

Deset minut před přestávkou se k povedené hlavičce probojoval kapitán Wout Weghorst a Jensen opět musel být v pohotovosti, míč fantasticky vytěsnil nad horní tyčku. Čtyři minuty po změně stran si naběhl na nahrávku od Hapse aktivní dos Santos a znovu nechal vyniknout strážce Utrechtu, po hodině hry pálil z jasné pozice Stengs a břevno přestřelil jen o několik decimetrů. Gólový účet tohoto střetnutí uzavřel jako správný kapitán Weghorst.

Čtyřiadvacetiletý útočník využil skvěle zahraného přímého volného kopu Wuytense z pravé strany a hlavou usměrnil míč k levé tyči, od které se balón odrazil za záda bezmocného Jensena. Stejný hráč mohl skórovat podruhé v 76. minutě a definitivně by tak zasadil soupeři hřebíček do rakve, jenomže ve skluzu trestuhodně minul prostor tří tyčí. Odveta je na programu v neděli krátce po poledni.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi vyrovnaný zápas

Tip x2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele