základní část, 34. kolo
14.05.2017 14:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Utrecht 2:3

Alkmaar ani ve svém závěrečném zápase základní části nedokázal zvítězit, v domácím prostředí podlehl po divokém průběhu Utrechtu v poměru 2:3 a navíc přišel o páté místo. Celkově obsadil šestou příčku s devětačtyřiceti body a ve středu se utká v dodatečné kvalifikaci o EL s konkurenčním Groningenem. Utrecht naopak zvítězil posedmé z minulých osmi utkání a skončil čtvrtý s dvaašedesáti body, v kvalifikaci ho čeká devátý Heerenveen.

Hosté měli navrch od samého začátku a po šesti minutách si vytvořili první vážnější možnost, když po přihrávce na levou stranu pálil z první Kliaber a brankář Krul vyrážel balón před sebe. Krátce po odehrané čtvrthodině domácí špatně rozehráli a Nacer Barazite se ocitl sám před Krulem, dokonce ho přehodil, jenže balón se nakonec odrazil od tyče zpět do pole. AZ se poprvé ozval v polovině první půle zásluhou Jahanbakhshe.

Ten ve skluzu přeposlal míč k nabíhajícímu Weghorstovi, jehož teč skončila o pár decimetrů vedle hostující branky. Utrecht se dostal do vedení ve 32. minutě, po stříleném přízemním centru Baraziteho se v předbrankovém prostoru ocitl Richairo Živković a jemnou tečí usměrnil míč do sítě kolem bezmocného Krula. Za další minutu to s Alkmaarem vypadalo ještě hůře, po přímé červené kartě byl totiž vyloučen Jonas Svensson.

Ten zatáhl za záchrannou brzdu a ve vyložené brankové příležitosti poslal k zemi unikajícího Zakariu Labyada. Ten se vzápětí postavil k přímému volnému kopu z dvaceti metrů, perfektně obstřelil zeď a balón uklidil přímo k pravé konstrukci - 0:2. Ihned po změně stran nepropálil unikající Weghorst padajícího gólmana Ruitera a na druhé straně zvonila za Krulem tyč po překvapivém pasu Ludwiga. Domácí i v deseti snížili v 51. minutě.

Po rohovém kopu z pravé strany a následném prodloužení Jahanbakhshe hlavičkoval ke vzdálenější konstrukci Rens van Eijden. Jenže neuběhly ani dvě minuty a hosté opět vedli o dva góly. Z hranice šestnáctky parádně vystřelil Barazite a jeho skákavý pokus zapadl k tyči kolem Krula.

Po hodině hry trefil tyč hlavičkující Wuytens, Alkmaar ze svého tlaku přeci jen vytěžil ještě jednu trefu. V 69. minutě snižoval Jahanbakhsh, když protlačil balón do sítě jen o několik centimetrů. Alkmaar byl blízko k vyrovnání zhruba deset minut před koncem po pasu střídajícího van Overeema a hlavičce Weghorsta, avšak míč zastavilo břevno a výsledek nedělního střetnutí se tedy již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele