základní část, 28. kolo
01.04.2017 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Groningen 0:0

Alkmaar nedokázal potvrdit úlohu favorita proti Groningenu a v domácím prostředí se s ním rozešel smírně bez branek, znovu si tak zkomplikoval cestu za čtvrtým místem. Momentálně se v tabulce nachází na šesté pozici s dvaačtyřiceti body o skóre za Vitesse a na Utrecht má manko již pěti bodů. Hosté naopak vybojovali cenný bod v boji o udržení, se třiceti body jsou na dvanácté příčce a před barážovým umístěním Den Haagu mají náskok pěti bodů.

AZ vstoupil do zápasu aktivně a zahrozil již ve 4. minutě, kdy po špatném vyběhnutí brankáře Padta a následné přihrávce z levé strany před branku odkopl jeden z hostujících obránců balón do bezpečí. O šest minut později přišla další možnost tentokráte po pravém křídle. Po nahrávce od van Overeema pálil z první Dabney dos Santos, jenže ze čtrnácti metrů nikým neatakován mířil nad horní tyčku. Hosté se poprvé ozvali po necelé půl hodině hry.

Z ničeho nic se totiž dostali do rychlého přečíslení a po ráně z pravé strany pokutového území vyrážel gólman Padt brilantně balón na rohový kop. Po jeho zahrání byla k vidění přízemní střela z dobrých dvaadvaceti metrů a ta jen těsně proletěla vedle bližší konstrukce. V samém závěru prvního poločasu chybovala defenzíva Groningenu ve vzduchu a u zadní pálil velmi tvrdě Luckassen, i on však poslal svůj pokus příliš vysoko.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce, domácí měli více ze hry a také se častěji dostávali k brance protivníka. V 54. minutě se v blízkosti pokutové značky probojoval k odraženému míči van Overeem a mířil nepřesně, po hodině hry výtečně zasahoval Padt u své levé tyčky po povedené hlavičce. V polovině druhého dějství se vyznamenal na druhé straně Krul a po následné skrumáži letěl míč nad břevno.

Ve zbývajícím průběhu se domácí snažili zvyšovat svůj tlak a málem ho zužitkovali v 84. minutě, jenomže ránu Weghorsta ukázkově vyrazil Padt nad svou branku. Už ve středu ve vloženém kole přivítá Groningen konkurenční Nijmegen a rozhodně si brousí zuby na tříbodový zisk, na Alkmaar čeká hodně tvrdý oříšek v Amstredamu proti místnímu Ajaxu.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele