základní část, 31. kolo
16.04.2017 16:45 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

AFC Ajax - SC Heerenveen 5:1

Ajax splnil povinnost, zareagoval na odpolední vítězství Feyenoordu, a i nadále se nachází na druhém místě bod za titulem. Heerenveen se sice ujal brzkého vedení, pak ale vlastně jen potvrdil, že se v jarní části sezóny pouze trápí. A v tuhle chvíli se mu hodně vzdálila možnost zahrát si play-off Evropské ligy, neboť na první sedmičku ztrácí už pět bodů.

Defenzíva fríského celku je v posledních týdnech opravdu hodně bídná. Už před týdnem schytal od Vitesse čtyři branky, teď dokonce o jednu více. Celkově za uplynulá čtyři kola inkasoval dohromady třináctkrát! Ajax naopak potvrdil, že jeho vítězství nad Schalke nebylo náhodou, a před odvetou Evropské ligy se zajisté dobře navnadil.

Domácím vstup do tohoto utkání příliš nevyšel. A už po osmi minutách hry prohrávali. Soupeř totiž podnikl rychlý brejk, Larsson následně přistrčil míč na hranici ofsajdu Ghoochannejhadovi, a ten snadno zamířil na bližší tyčku. Vedení ovšem Heerenveenu nevydrželo příliš dlouho, konkrétně jen nějakých šestnáct minut.

Poté, co mladičký de Ligt svou střelou pořádně prověřil schopnosti gólmana Muldera, se z následného rohového kopu prosadil Viergever, jenž sice krkolomným, ale přece nějakým způsobem dopravil balón za brankovou čáru po možná trošku nechtěném prodloužení centru od Sáncheze. Jen pár minut na to amsterdamský celek skóroval podruhé.

De Ligt přihrál doleva na Sáncheze, ten mu následně balón vrátil na hranici brankového území, odkud bylo poměrně snadné překonat Muldera. Tři minuty před obrátkou si Ajax vedení ještě pojistil. Hosté nedokázali dobře pokrýt Davida Nerese, od nějž se štěstím doputoval míč ke Klaassenovi, a ten snadno zacílil do prázdné brány.

Ve druhém poločase svěřenci trenére Petera Bosze kontrolovali pohodlný náskok a v poslední dvacetiminutovce se jim ho podařilo ještě vylepšit. Nejprve po nedovoleném zákroku Thorsbyho na Dolberga v pokutovém území proměnil nařízenou penaltu sám Dán a v 83. minutě se po krásné kolmici Younese trefil z blízkosti David Neres.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele