základní část, 19. kolo
21.01.2017 19:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

ADO Den Haag - PEC Zwolle 1:2

Hráči Zwolle zvládli na jedničku záchranářský souboj na půdě Den Haagu a po čtvrtém vítězství v sezóně si do tabulky připsali velmi důležité tři body. I přes výhru sice zůstávají na šestnáctém místě se sedmnácti body, ovšem právě za patnáctým Den Haagem jsou už pouze o skóre. Domácí se sice dostali brzy do vedení, nicméně PEC ještě do poločasu srovnalo a jeho výhru nakonec zařídil jedenáct minut po přestávce Nicolai Brock-Madsen.

Hosté poprvé zahrozili v 6. minutě, kdy tvrdě vypálil Kingsley Ehizibue a jeho ránu dokázal brankář Šetkus vyrazit před sebe. ADO se dokázalo prosadit o čtyři minuty později zásluhou Gervaneho Kastaneera. Ten využil rohového kopu z pravé strany od El Mahdiouiho a hlavou z deseti metrů zamířil přesně k pravé tyči, brankář van der Hart zůstal pouze stát na brankové čáře jako přibitý hřebík. O dvě minuty později mohl na druhé straně srovnat Brock-Madsen.

Ten využil pasu z pravého křídla a následné prodloužené hlavičky, avšak poté z osmi metrů nevyzrál na připraveného Šetkuse. V dalších minutách se hrálo z obou stran vyrovnaně a domácí mohli zvýšit své vedení deset minut před přestávkou, jenomže proti střídajícímu van der Heijdenovi skvěle vyběhl van der Hart a na poslední chvíli překazil obrovskou příležitost. Zwolle dokázalo srovnat stav ve 38. minutě, podruhé v sezóně skóroval obránce Ehizibue.

Thomas našel krásnou kolmicí v pokutovém území soupeře právě Ehizibueho a ten ze šesti metrů vystřelil náramně ke vzdálenější tyči, Šetkus se tentokráte natahoval marně. Domácí se mohli podruhé v utkání dostat do vedení o šest minut později, proti Beckerovi fantasticky zasáhl van der Hart a balón vyškrábl okolo tyče na roh. Ani ne minutu po změně stran mohl otočit vývoj duelu ve prospěch Zwolle Menig.

Ten postupoval sám na Šetkuse, jenže ani nadvakrát nedokázal dostat míč do sítě. Rozhodující okamžik zápasu se zrodil v 56. minutě, kdy Ehizibue přihrál z pravé strany do běhu na Brocka-Madsena, čtyřiadvacetiletý dánský útočník zamířil z první po zemi přesně k levé tyči. Až do konce utkání střídala akce akci, za hosty nejvíce hrozili Menig s Brockem-Madsenem, ale výsledek tohoto duelu se již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, pecwolle.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele