základní část, 26. kolo
11.03.2017 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

ADO Den Haag - NEC Nijmegen 1:0

Fotbalisté Den Haagu přerušili hodně dlouhou sérii bez vítězství, která se v lize táhla od poloviny prosince uplynulého roku a čítala hned osm utkání. Nyní dokázali ve vyrovnaném souboji zdolat konkurenční Nijmegen po výsledku 1:0 a opustili poslední pozici v tabulce, momentálně jsou na sedmnáctém místě s dvaadvaceti body o dva body před posledním Go Ahead. NEC zůstává na dvanácté příčce s osmadvaceti body.

Domácí celek pod vedením nového trenéra bodoval potřetí v řadě a všichni příznivci tohoto klubu tak určitě doufají v lepší časy. Úvodní půlhodina byla hodně opatrná, oba celky se nedokázaly prosadit hlavně kvůli špatné finální fázi. Závěrečná desetiminutovka první půle jasně patřila Nijmegenu. Nejprve ve 35. minutě zahrozil Rayhi, který vypálil z hranice šestnáctky a jeho povedená střela nakonec orazítkovala horní tyčku.

Ihned na to se Rayhi vžil do pozice nahrávače, když předložil míč Breinburgovi a jeho pokus z osmnácti metrů dokázal brankář Zwinkels fantasticky jednoruč odvrátit na rohový kop. Pět minut před přestávkou se dostal do samostatného úniku Grot po výtečné kolmici za obranu, jenže v tváří tvář proti Zwinkelsovi neuspěl, napálil pouze ruku vyběhnutého brankáře ADO. Tři minuty po změně stran si první gólovou možnost vytvořili i domácí.

Z ostrého úhlu vypálil Duplan, nicméně míč do sítě přes brankáře Delleho neprocpal. V 52. minutě po pasu z levého křídla střílel z první z deseti metrů Ali Messaoud, Zwinkels byl však připraven a balón zkrotil ve svých rukavicích. Za dalších pět minut pálil na opačné straně z více jak pětadvaceti metrů Malone, jeho přízemní střela skončila zhruba o půl metru vedle levé tyče. Po hodině hry se do zajímavé pozice znovu dostal aktivní Ali Messaoud, ale z voleje mířil o několik decimetrů nad břevno.

Rozhodující moment se zrodil v 72. minutě, kdy se po hodně dlouhé odmlce trefil japonský útočník Mike Havenaar. Ten naposledy v Eredivisii skóroval ve 4. kole proti Heracles na konci srpna roku 2016, a proto vypadl ze základní sestavy. Nyní přišel na hřiště v 65. minutě a po přímém volném kopu Schakena z levé strany rozvlnil hlavou síť. Ihned na to mohl srovnat von Haacke, jenomže když jeho lob z hranice šestnáctky vytěsnil Zwinkels do zámezí, tak se výsledek sobotního střetnutí již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, nec-nijmegen-nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele