základní část, 30. kolo
08.04.2017 19:45 CET
4 : 3
(3:0)

Reportáž

ADO Den Haag - FC Groningen 4:3

Fotbalisté Den Haagu pokračují ve skvělé stíhací jízdě za záchranou a nyní dokázali v nizozemské nejvyšší soutěži zvítězit už potřetí v řadě. O poločase vedli nad velkým konkurentem z Groningenu 3:0, po přestávce soupeř zabral a domácí výběr nakonec udržel nejtěsnější vítězství 4:3. Po krásném ofenzivním střetnutí se v tabulce Eredivisie posunul na třinácté místo s jednatřiceti body, Groningen má o dva body více a je desátý.

ADO vstoupil do duelu s velkým odhodláním a vedoucí branku vsítil po necelé čtvrthodině hry. Po rohovém kopu nakrátko vystřelil z dvaadvaceti metrů obránce Meijers a jeho nepovedenou ránu dokázal Danny Bakker překvapivou tečí usměrnit přímo k levé tyči. V 18. minutě mohl navýšit náskok Duplan, po centru Beckera nebezpečně hlavičkoval k levé konstrukci a brankář Padt se musel vytáhnout s fantastickým zákrokem.

Nicméně za další tři minuty to přeci jen bylo o dva góly, po hezké akci na levém křídle a několika následných odrazech vystřelil z hranice pokutového území Dion Malone a přízemním pokusem pokořil ležícího Padta. Ve 23. minutě to s nadějemi hostů na bodový zisk vypadalo ještě hůře, počtvrté z předchozích pěti duelů skóroval kanonýr Mike Havenaar, který nádherný pas Beckera mířící na zadní tyč usměrnil hlavou do protipohybu Padta - 3:0.

Domácí pokračovali v tlaku i po změně stran a svůj závěrečný čtvrtý gól vsítili ve 47. minutě. Podruhé v sobotním střetnutí skóroval Malone, když si po skákavé přihrávce od Meijerse naběhl do brankového území protivníka a zblízka ze tří metrů překonal bezmocného Padta. Hosté oživili své šance o pět minut později. Malone totiž zatáhl za dres Briana Linssena a byl nařízen pokutový kop, který s přehledem proměnil Mimoun Mahi.

Po hodině hry si Padt poradil s přízemní střelou Beckera, FC snížilna rozdíl dvou branek v 65. minutě. Linssen si po sraženém rohovém kopu zpracoval míč na prsa a z hranice šestnáctky se trefil naprosto přesně do vzdálenějšího horního rohu. Hosté se ještě dostali do kontaktu v nastavení po druhé trefě Linssena, jenž po zpětné nahrávce od Sørlotha mířil z dvaadvaceti metrů kolem gólmana Zwinkelse, na bodový zisk to však nestačilo.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele