základní část, 1. kolo
09.08.2015 16:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Willem II - SBV Vitesse 1:1

Fotbalisté Arnhemu nedokázali potvrdit úlohu mírného favorita na půdě Tilburgu a nakonec mohou být rádi alespoň za bod. Diváci si museli počkat na vedoucí branku až do 64. minuty, kdy se prosadila letní posila z Bredy Erik Falkenburg. Hosté dokázali vyrovnat zhruba čtvrthodiny před koncem zásluhou Denyse Olijnyka, který byl posléze vyloučen ve třetí nastavené minutě.

Vitesse tedy nedokázalo napravit dvě porážky z 3. předkola Evropské ligy s anglickým Southamptonem.V úvodní čtvrthodině měli herně navrch domácí, do první vážnější akce se dostalo Vitesse v 18. minutě. Na pravé straně to skvěle udělal Brown a přihrávkou do středu na hranici pokutového území vybídl ke střele Kazašviliho, ten však zamířil jen doprostřed branky do náruče gólmana Lamproua.

O osm minut později to skvěle udělal Rashica, protančil mezi třemi obránci a vypálil, Lamprou dokázal jeho pokus vytěsnit na tyč. Arnhem pokračoval v útočení i nadále a znovu zahrozil ve 34.minutě. Ofenzivní akci založil Baket, který po narážečce s Kazašvilim prošel do pokutového území, jenže poté trefil pouze nohu domácího strážce. Lamprou se musel činit o další dvě minuty později.

Olijnyk efektivní křižnou přihrávkou uvolnil Rashicu, jeho dobře mířenou ránu znovu fantasticky vyrazil domácí gólman. Po změně stran se karty obrátily a více aktivní začal byl Tilburg. V 54. minutě si v pokutovém území udělal místo Andrade a nebezpečně vypálil, ovšem jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. O devět minut později napálil Wuytens břevno ze střední vzdálenosti a dorážejícího Falkenburga vychytal Room.

Nicméně Falkenburg se prosadil z následného rohového kopu. Ten zahrál Wuytens a míč hlavou prodloužil Živkovič, domácí útočník pak na zadní tyči pohodlně uklidil balón do sítě. Nicméně Arnhem rychle odpověděl v 74. minutě. Rashica na pravé straně obešel protihráče a poslal centr do vápna. V něm si míč v klidu zpracoval Olijnyk a pohotovou střelou poslal míč přímo ke vzdálenější tyči, gólman Lamprou zůstal stát jako přikovaný.

Poslední velká možnost byla k vidění čtyři minuty před koncem a Arnhem se dokonce mohl dostat do vedení. Parádní individuální akce předvedl Achenteh, zbavil se dvou protihráčů, jenže z úhlu Lamproua nepřekonal. Olijnyk se stal hlavní postavou i v samém závěru tohoto duelu, kdy zasáhl loktem do obličeje Oja a po přímé červené kartě tak musel předčasně do kabin.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, willem-ii.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele