základní část, 4. kolo
28.08.2015 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Willem II - NEC Nijmegen 0:1

Hráči Nijmegenu dokázali překvapit Tilburg na jeho půdě a odvezli si domů všechny tři body po nejtěsnější výhře 1:0. Do tabulky si tak připsali svůj druhý tříbodový zisk v nováčkovské sezóně a v tabulce se prozatím posunuli na šesté místo se šesti body. Willem naopak stále čeká na své první ligové vítězství a se dvěma body se nachází na čtrnáctém místě. O jediný gól utkání se postaral v 64. minutě Navarone Foor.

Nijmegen tak v páteční předehrávce napravil předchozí dvě porážky s celkovým poměrem 0:5, Tilburg naopak nedokázal navázat na dobré výkony proti silným soupeřům. Willem poprvé zahrozil po necelé čtvrthodině hry, kdy de Sa odcentroval z levé strany a hlavičkující Braber minul vzdálenější horní roh jen o několik decimetrů. Stejný hráč mohl dostat svůj tým do vedení po půl hodině hry.

Po pasu van der Veldena hlavičkoval nikým neatakován a pravou tyčku minul zhruba o metr. Hosté se do své první vážnější příležitosti dostali až krátce před přestávkou. Z hranice pokutového území vystřelil Rayhi, nicméně mezi tři tyče těsně nezamířil. Po změně stran se hra hodně vyrovnala a diváci sledovali taktickou bitvu. NEC z ničeho nic skórovalo po dvaceti minutách hry ve druhé půli a byl u toho již zmiňovaný Foor.

Ten si po přihrávce na pravou stranu navedl balón blíže do středu a nezištně vystřelil z patnácti metrů, jeho kroucený pokus zapadl do levé šibenice za zkamenělého brankáře Lamproua. Tilburg se ani po inkasovaném gólu nedostal do nějakého výrazného tlaku, ba naopak mohl prohrávat o dvě branky zhruba čtvrthodinu před koncem. V pokutovém území se dostal ke střele osamocený Ritzmaier, jenže skvělého Lamproua tentokráte nepropálil.

Do konce zápasu zahrozili domácí pouze jednou a to zásluhou Oja v 84. minutě. Čerstvě čtyřiadvacetiletý belgický záložník napřáhl z hranice šestnáctky a pálil těsně vedle pravé tyče. Willem se pokusí na své první letošní vítězství dosáhnout po reprezentační pauze na půdě vysoce favorizovaného Feyenoordu, Nijmegen zavítá na půdu dalšího nováčka z Rody a dá se očekávat hodně vyrovnaný souboj.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl, nec-nijmegen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele