základní část, 29. kolo
02.04.2016 20:45 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Willem II - FC Twente 2:3

Fotbalisté Twente dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě zachraňujícího se Tilburgu a po vítězství 3:2 si do tabulky připsali velmi cenné tři body. V Eredivisii tak poskočili na desáté místo s osmatřiceti body a opět se tak přiblížili horní polovině. Willem sice vedl po poločase 2:0, ovšem soupeř dokázal otočit vývoj zápasu ve druhém dějství během dvaadvaceti minut. Tilburg je stále patnáctý s pětadvaceti body jen o skóre před Excelsiorem.

Hrdinou zápasu se opět stal marocký záložník Hakim Ziyech, který skóroval hned dvakrát a hlavně vstřelil rozhodující trefu svého výběru. Přitom domácí vstoupili do zápasu naprosto skvěle a už v první minutě se dostali do vedení, kdy po kombinaci na jeden dotek a finální přihrávce Bruna Andradeho překonal zblízka brankáře Marsmana nabíhající Erik Falkenburg. O pět minut později zahrozil poprvé také favorit tohoto střetnutí.

Po rohovém kopu se v šestnáctce soupeře uvolnil Gutiérrez a hlavou nasměroval míč pod břevno, nicméně se skvělým zákrokem se vytasil gólman Lamprou, který konečky prstů vytěsnil balón nad horní tyčku. Tilburg mohl navýšit svůj náskok po necelých dvaceti minutách. Po rohovém kopu rozehraném nakrátko vystřelil z hranice pokutového území Ojo a Marsman musel výtečným zákrokem vyrážet balón nad horní tyčku.

V polovině úvodního dějství mohl podruhé v zápase skórovat hlavou Falkenburg, nicméně i tentokráte si Marsman věděl rady. Willem se dočkal druhé zasloužené trefy tři minuty před přestávkou, když se prosadil Lucas Andersen. Ten využil nádherné přihrávky za obranu od Bruna Andradeho a před Marsmanem zachoval chladnou hlavu, po zemi ho bez problémů obstřelil. Obrat Twente nastartoval v 57. minutě Ziyech.

Ten se po přímém volném kopu z pravé strany nejlépe zorientoval ve skrumáži a lehkou tečí nasměroval balón za záda brankáře Lamproua. Hosté pokračovali v útočném představení i nadále a o sedm minut později byli blízko vyrovnání, když nejprve trefil břevno střelou z dvaadvaceti metrů Cabral a poté i hlavou dorážející Zawada. Enschede nakonec zaslouženě srovnalo stav v 73. minutě.

Po ráně z pravé strany vyrazil Lamprou balón jen před sebe a dorážející Chinedu Ede již neměl problém se zakončením do odkryté branky. Rozhodující moment byl k vidění za dalších šest minut, svou letošní sedmnáctou trefu vsítil Ziyech. Marocká vycházející hvězda se postavila k přímému volnému kopu z levé strany a balón nádherně zakroutila do levého horního rohu, Lamprou se po balónu natahoval marně.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, willem-ii.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pánové book, proč je domácí favorit?

Reagovat
smazaný uživatel

FERO2, ty jsi taková píča- znalosti opět zustaly nevyužity -letím blít .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele