základní část, 19. kolo
23.01.2016 20:45 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

SC Heerenveen - Willem II 3:1

Hráči Heerenveenu tentokráte potvrdili úlohu favorita v souboji se zachraňujícím se Tilburgem a i přes nepříznivý vývoj 0:1 nakonec dokázali zvítězit po výsledku 3:1. Přitom si s defenzívou soupeře dlouho nevěděli rady, teprve v závěrečné dvacetiminutovce skórovali během čtvrthodiny hned třikrát. V tabulce se tak posunuli na dvanácté místo se třiadvaceti body, hosté klesli na čtrnáctou příčku s osmnácti body.

Tilburg vstoupil do utkání aktivněji a už ve 4. minutě se mohl dostat do vedení. Po výborném načasování od Andersona převzal balón Falkenburg a ocitl se v tváří tvář brankáři Mulderovi, jenže nezachoval chladnou hlavu a mířil nepřesně. Willem vsítil svou jedinou branku přesně ve 20. minutě z pokutového kopu. Tomuto okamžik přecházel nedovolený zákrok Marza na levé straně pokutového území, který poslal k zemi Nicka van der Veldena a obdržel i žlutou kartu.

Míč si postavil na penaltový puntík sám faulovaný van der Velden a tvrdou ranou zamířil přesně k levé tyči, brankář Mulder byl bez šance. Stejný hráč mohl navýšit vedení svého celku tři minuty před přestávkou, jenže ten po dlouhém pasu skrz celou šestnáctku mířil z dobré pozice nepřesně. Po změně stran přidali domácí na aktivitě a vyrovnat mohli v 54. minutě. Po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval těsně vedle bližší tyče nabíhající Kenny Otigba.

O čtyři minuty později pálil nebezpečně z otočky Veerman, ovšem brankář Lamprou byl pozorný a jeho pokus zlikvidoval. Tilburg mohl pojistit svůj náskok přesně v polovině druhého dějství, jenomže Ojo trefil z deseti metrů pouze pravou tyč domácí svatyně. Heerenveenu se podařilo vyrovnat v 71. minutě. Po několika odrazech v šestnáctce hostů se dostal k míči Arber Zeneli a učebnicově zamířil z deseti metrů do vzdálenějšího horního rohu.

Za další čtyři minuty převrhl misky vah na domácí stranu Otigba. Ten využil nádherného rohového kopu na zadní tyč a v obležení protihráčů zakončoval hlavou nad bezmocného Lamproua. Tilburg byl blízko vyrovnání v 82. minutě, kdy rozběhnutý Ojo poslal svůj lob vedle pravé tyče, definitivní rozuzlení přišlo o tři minuty později. Z přímého kopu z dobrých dvaadvaceti metrů vystřelil Sam Larsson, obstřelil zeď a míč uklidil přímo pod břevno za zkoprnělého Lamproua.

Autor: Viktor Sandev / sc-heerenveen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele