základní část, 26. kolo
05.03.2016 20:45 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

SC Heerenveen - FC Utrecht 0:4

Tenhle debakl dost připomínal ten z prosince loňského roku. Heerenveen tehdy padl o čtyři branky s Den Haagem a nyní si něco podobného zopakoval. Utrecht, povzbuzený o středeční pohárový postup do finále KNVB Bekeru, si s fríským celkem pohrál a prokousal se alespoň na chvilku dokonce na třetí příčku tabulky.

Určitě klíčovým momentem celého utkání byla červená karta pro domácího záložníka van den Berga. Opravdu těžko říci, proč tak ostře přišlápl kotník Hallerovi. Každopádně oslabení od 31. minuty Heerenveen nakonec nepřežil. Leč se držel první poločas, po němž prohrával pouze o branku, závěrečná čtvrthodina zápasu mu vůbec nevyšla.

Pro hosty je určitě dobrá zpráva, že se ve slušné formě udržuje i nadále útočník Ruud Boymans. Ten prožívá opravdu hodně povedený come-back po ročním zranění. Takový návrat se možná ani nečekal. Každopádně spolu s Hallerem budou v Eredivisie představovat jedno z největších potencionálních nebezpečí.

Utrecht vstoupil do utkání opravdu parádně. Už v 6. minutě Haller poslal skvěle načasovanou kolmici na Ludwiga a ten levačkou z vápna před brankářem Mulderem nezaváhal. Dlouho se však hostům nedařilo vedení si nějakým způsobem pojistit. A vše mohlo být dokonce úplně jinak, kdyby Larsson krásnou táhlou střelou netrefil jen tyčku.

Frísané se sice snažili po přestávce nějakým způsobem vyrovnat, jenže jejich odpor definitivně zlomil během tří minut Boymans. Nejprve mu hlavou do volného prostoru přiťukl míč Janssen, takže s překonáním Muldera neměl sebemenší problém, poté mu Ligeon chytře přistrčil balón a zamíření na bližší tyčku nebylo těžké.

Aby toho nebylo pro Heerenveen málo, v 86. minutě obdržel ještě jeden gól. Utrecht měl k dispozici standardní situaci na pravé straně, které se ujal střídající Barazite. Ten posadil svůj centr na hlavičku Kuma, jenž měl v koncovce zase celkem snadnou práci. A balón poslal k tyči podél nehybně stojícího Muldera.

Autor: Patrik Sandev / sc-heerenveen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele